ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Συντήρηση και καθαρισμός κλιματιστικού - Πως να το κάνεις μόνος/η

Έτσι θα καθαρίσεις σωστά το κλιματιστικό σου εύκολα και γρήγορα!
19.05.2022
1
'
Συντήρηση και καθαρισμός κλιματιστικού - Πως να το κάνεις μόνος/η air_conditioner

Το κλιματιστικό είναι μία από τις πιο απαραίτητες συσκευές μέσα στο σπίτι, για αυτό και πρέπει να το καθαρίζεις αλλά και να το φροντίζεις αναλόγως. 

Ο καθαρισμός και η συντήρηση του κλιματιστικού είναι αναγκαία διότι αποτελεί θέμα υγιεινής πάνω απ’ όλα. Έτσι θα εξασφαλίσεις την καλύτερη λειτουργία του και βεβαιώνεσαι πως θα σου κρατά συντροφιά στους καλοκαιρινούς καύσωνες.

Μάλιστα η σωστή συντήρηση και ο καθαρισμός των φίλτρων του κλιματιστικού σου θα βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα και την απόδοσή του.

Μάθε λοιπόν μερικά απλά βήματα ώστε να καθαρίσεις αυτή τη φορά μόνος/η το κλιματιστικό σου χωρίς να φωνάξεις κανέναν ή να ξοδέψεις χρήματα.

Εικόνα
air conditioner

Καθαρισμός φίλτρων:

Αρχικά πρέπει να κλείσεις την παροχή ρεύματος για το κλιματιστικό! Προσοχή! Είναι απαραίτητο!  Στη συνεχεία, αφαίρεσέ προσεκτικά την «μάσκα» του κλιματιστικού και αφαίρεσε τα δύο φίλτρα που θα δεις στα δεξιά και στα αριστερά. Αφού το κάνεις πλύνε τα με κρύο νερό και λίγο υγρό σαπούνι γενικής χρήσης.

Επανατοποθέτησε τα αφού έχουν στεγνώσει. Τους καλοκαιρινούς μήνες, καλό θα ήταν να πλένονται περίπου μια φορά ανά μήνα ή δύο φορές τον μήνα αν δουλεύουν σε εργασιακό χώρο.

Εικόνα
air conditioner

Δες ακόμη: Ξεκίνησες να ανάβεις το κλιματιστικό; Τα 4 tips για να μην σου έρθει το ρεύμα "στον Θεό"

Εσωτερικός καθαρισμός: 

Το κυρίως εξάρτημα της εσωτερικής μονάδας καθαρίζεται με ειδικό αντιβακτηριδιακό/αντιμουχλικό καθαριστικό, το οποίο θα τοποθετήσεις σε καθαριστική «τρόμπα» (θα το βρεις σε μεγάλα supermarket ή σχετικά καταστήματα).

Ψεκάζεις λοιπόν με την βοήθεια της τρόμπας το υγρό στο εσωτερικό της μονάδας και στη συνέχεια, αν χρειαστεί, καθαρίζεις και με ένα πινέλο. Στην συνέχεια, αντικαθιστάς το υγρό στην τρόμπα με νερό, και επαναλαμβάνεις τη διαδικασία.

Καθαρισμός εξωτερικής μονάδας:

Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά! Αυτό το μέρος του μηχανήματος πλένεται άφοβα και επιφανειακά με λίγο νερό, για παράδειγμα με το λάστιχο του κήπου ή με τη χρήση σφουγγαρίστρας.

Όσο για το σωληνάκι, τσεκάρεις ότι δεν είναι μπλοκαρισμένο ή αναποδογυρισμένο, ότι δηλαδή ρέει νερό κατά την λειτουργία του κλιματιστικού, και επομένως δεν υπάρχει πιθανότητα να μένει υγρό στην εσωτερική μονάδα.

Διάβασε εδώ: Κορονοϊός: Οι 3 κανόνες για την ασφαλή χρήση του κλιματιστικού

Επίσης μια σημαντική λεπτομέρεια αποτελεί και το να μην τοποθετείς φυτά ή έπιπλα πάνω ή και γύρω από την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Αφού τελειώσεις τη διαδικασία το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρυθμίσεις το κλιματιστικό στην κρύα λειτουργεία και να το απολαύσεις!

Εικόνα
air conditioner
Αγαπημένο