ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ροζ Γραμμές: Η νέα spicy σειρά του Netflix που θα κολλήσεις

Μια σειρά με πικάντικο και αντισυμβατικό χαρακτήρα και μια αληθινή ιστορία
03.05.2022
1
'
Ροζ Γραμμές: Η νέα spicy σειρά του Netflix που θα κολλήσεις dirty_lines

Στις 8 Μαΐου το Netflix θα προσθέσει άλλο ένα διαμάντι στη φετινή συλλογή του, την ολλανδική σειρά σε τίτλο "Ροζ Γραμμές". Μια πικάντικη και αντισυμβατική σειρά που μας ταξιδεύει σε άλλο τόπο και χρόνο ενώ ταυτόχρονα θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε μια ιστορία την οποία πολλοί από εμάς αγνοούν.

Τι θα δούμε στην σειρά αλλά και ποια είναι η ιστορία που κρύβει από πίσω; 

Οι "Ροζ Γραμμές" αποτελούν μια ολλανδική δραματική σειρά που βασίζεται στην πρώτη εταιρεία με ροζ τηλεφωνικές γραμμές στο Άμστερνταμ, εξού και το όνομα "Ροζ Γραμμές". Συγκεκριμένα πρόκειται για μια τηλεοπτική παραγωγή του βιβλίου του Φρεντ Σορέσιγκ «06-Cowboys» του 2016, το οποίο αφηγείται την ιστορία της πραγματικής πρώτης ροζ τηλεφωνικής υπηρεσίας, «Teleholdings» στην Ευρώπη.

Εικόνα
dirty lines

 

Δείτε ακόμη: Ανατομία ενός σκανδάλου: Η υπόθεση και οι ηθοποιοί της πολυαναμενόμενης σειράς

Η υπόθεση της σειράς: 

Η Μάρλι, θέλοντας να μείνει πλέον μόνη της και να φύγει από το σπίτι των συντηρητικών γονιών της, χρειάζεται χρήματα. Παρά την σεμνότητα και την αγαθότητα που την καταβάλουν, αποφασίζει να ηχογραφήσει μια κασέτα για την Teledutch, την εταιρεία με τις πρώτες ερωτικές τηλεφωνικές γραμμές που τα αδέρφια Φρανκ και Ραμόν Στίγκτερ ξεκίνησαν στο γκαράζ των γονιών τους στην Ολλανδία.

Όπως θα δούμε η «Teledutch» αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα, αποκτά μεγάλη φήμη, και τα αδέρφια Στίγκτερ πλουτίζουν. Ενώ η πρωταγωνίστρια μας Μάρλι θα έρθει αντιμέτωπη με μια ραγδαία αλλαγή που θα της αλλάξει τη ζωή!

Ίσως σε ενδιαφέρει ακόμη: Netflix: Οι ταινίες και οι σειρές που θα απολαύσουμε τον Μάϊο του 2022

Εικόνα
dirty lines

 

Η αληθινή ιστορία που κρύβεται πίσω από την σειρά: 

Όπως αναφέρεται και παραπάνω, πράγματι το ολλανδικό δράμα βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Η σειρά "Ροζ Γραμμές" διαδραματίζεται στο Άμστερνταμ το 1980 και μας ταξιδεύει στην τότε εποχή δείχνοντας την αλλαγή του τρόπου ζωής της ολλανδικής κοινωνίας κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων του Ψυχρού Πολέμου. Μέσω αυτής θα αντιληφθούμε τις αντίξοες συνθήκες και τα ταμπού της εποχής αλλά και το πόσο δύσκολο ήταν ακόμη και τότε να στηθεί μια επιχείρηση και να υλοποιηθεί μια ιδέα. 

Όπως θα δούμε στη σειρά έτσι και στην πραγματικότητα η «Teledutch» της παραγωγής του Netflix λεγόταν Teleholdings και ήταν η πρώτη ερωτική γραμμή στην Ευρώπη. Ιδρύθηκε στα μέσα του 1980 από τους αδερφούς Τζορτζ και Χάραλντ Σκιν. 

Σε ηλικία 28 ετών, ο Τζορτζ Σκιν, ο οποίος είχε πρόσφατα χρεοκοπήσει λόγω μιας αποτυχημένης επιχείρησης ενδυμάτων, έμαθε για τις επί πληρωμή τηλεφωνικές υπηρεσίες, ένα εγχείρημα της Κρατικής Εταιρείας Τηλεφωνίας της Ολλανδίας (PTT). Ξεκίνησε αυτή τη νέα επιχείρηση με τον αδερφό του Χάραλντ, ο οποίος τον βοήθησε από τεχνικής άποψης. Μαζί τους ήταν οι Μπομπ Έμπενς και Χενκ Φίλιπσεν. Τον Ιούνιο του 1986, η εταιρεία ήταν έτοιμη.

Πως ακριβώς λειτουργούσε η εταιρία και οι υπηρεσίες; Για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, η Teleholdings αρχικά μίσθωσε 25 γραμμές από την Κρατική Εταιρεία Τηλεφωνίας. Προβλήθηκε μια διαφήμιση στην ημερήσια εφημερίδα De Telegraaf. «Σεξόφωνο, ερωτικές ιστορίες με 50 σεντς το λεπτό», έγραφε η εφημερίδα, διαφημίζοντας την Teleholdings στο κοινό.

Μάλιστα την πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε η εφημερίδα οι γραμμές ήταν κατειλημμένες για ώρες και η κραυγή τον αδελφών Σκιν ακούστηκε "σε όλη την Ολλανδία", "Είμαστε πλούσιοι!!!". 

Δείτε επίσης: Squid Game 2: Το παιχνίδι του καλαμαριού επιστρέφει με αυτούς τους 2 βασικούς χαρακτήρες

Η ροζ εταιρία σύντομα είχε κέρδη που ποτέ τα αδέλφια δεν μπορούσαν να φανταστούν. Η εταιρεία είχε «τζίρο δυόμισι εκατομμύρια γκίλντερς» τον μήνα, το 1988. Τα έσοδα χρησιμοποιήθηκαν για να επεκταθεί η εταιρεία όσο το δυνατόν περισσότερο. Αγοράστηκε ένα κτίριο γραφείων στη Βιόταστραατ στο νότιο Άμστερνταμ. 

Στη συνέχεια τα πεδία και τις τηλεφωνικές γραμμές αυξάνονταν όλο και περισσότερο, με την εταιρεία συμπεριέλαβε περισσότερους ανθρώπους για να τρέχουν καλύτερα . Ο Φρεντ Σόρεσιγκ έγινε μέλος της Teleholdings ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και αργότερα ανέλαβε την υπευθυνότητα της επέκτασης στο εξωτερικό.

Δείτε το trailer εδώ: 

Remote video URL
Αγαπημένο