ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Προσοχή! Αυξάνονται οι περιπτώσεις νοθείας καυσίμων - Τι πρέπει να προσέξετε

Πώς θα αποφύγετε τη νοθεία καυσίμων που προκαλεί σοβαρές βλάβες στα οχήματα
18.08.2022
2
'
Προσοχή! Αυξάνονται οι περιπτώσεις νοθείας καυσίμων - Τι πρέπει να προσέξετε για να αποφύγετε τις βλάβες Νοθεία_Καυσίμων

Η νοθεία καυσίμων «ανθεί» τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας προκαλώντας ανησυχία στους οδηγούς των οχημάτων, καθώς το νοθευμένο καύσιμο μπορεί να προκαλέσει πολλές βλάβες.

«Δεν είναι σημερινό το φαινόμενο της νοθείας καυσίμων, αλλά σήμερα οι λαθρέμποροι και αυτοί που νοθεύουν τα καύσιμα έχουν γίνει εξπέρ του είδους, οπότε είναι πολύ δύσκολο να τους πιάσουμε», επισήμανε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Αθανάσιος Παπαδόπουλος.

Ο ίδιος εξήγησε πως το νοθευμένο καύσιμο μπορεί να επιφέρει βλάβη στον κινητήρα, στο σύστημα τροφοδοσίας, στο σύστημα καύσης, στα μπεκ ψεκασμού, στους κυλίνδρους και σε πολλά άλλα σημεία.

«Πολλές φορές επιφέρει άμεσες βλάβες αλλά και μακροχρόνιες, οι οποίες σιγά-σιγά δημιουργούνται από την φθορά», ανέφερε επίσης ο κ. Παπαδόπουλος.

Δείτε επίσης: Κατώτατος μισθός: Έρχεται νέα αύξηση - Δείτε πόσο θα φτάσει και από πότε θα ισχύσει

Νοθεία καυσίμων: Τι να προσέξετε

Εικόνα
ΝΟΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

«Όταν το 90% των πρατηρίων πουλάει σε μια τιμή, για παράδειγμα 2 ευρώ, δεν γίνεται να πουλάει ένας στο 1,80. Αυτό πρέπει να το αντιληφθεί ο καταναλωτής», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, λέγοντας ότι η μεγάλη διαφορά στην τιμή θα πρέπει να υποψιάζει τους καταναλωτές.

Και στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Να έχει ένας 2 ευρώ και άλλος να πουλάει 1,95 ευρώ είναι στα πλαίσια της αγοράς που δημιουργείται με την καθημερινότητα της αγοράς των καυσίμων, με τα τιμολόγια που παίρνει ο ένας σήμερα και ο άλλος αύριο ανάλογα με την κατανάλωσή του. Όταν όμως είναι μεγάλες οι αποκλίσεις πρέπει να πονηρευτείς. Δεν μπορεί να έχει ο ένας 15 λεπτά απόκλιση από τον άλλο. Η διαμόρφωση των τιμών μας γίνεται βάσει της τιμής των διυλιστηρίων που βγαίνει καθημερινά στο σύστημα. Από κει και μετά λόγω και του πλαφόν που έχει μπει και είναι από τις 31/08 του 2021, αυτό το περιθώριο μπαίνει και σήμερα. Όταν κάποιος πουλάει στην τιμή του διυλιστηρίου και κάτω από αυτή, δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι μια κατάσταση νορμάλ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας.

Μάθετε ακόμα: Αυτές είναι οι πιο καθαρές παραλίες στην Αττική που έχουν Γαλάζια Σημαία

Αγαπημένο