ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πότε κλείνουν τα σχολεία και πότε ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις;

Όλα όσα θες να γνωρίζεις για την λήξη των μαθημάτων και τις εξετάσεις σε όλους τους βαθμούς εκπαίδευσης
12.05.2022
1
'
Σχολεία: Η λήξη των μαθημάτων- Νωρίτερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις school

Μικροί και μεγάλοι περιμένουν πως και πως να γίνουν οι ανακοινώσεις που αφορούν το κλείσιμο των σχολείων, τις εξετάσεις και κυρίως τις ημερομηνίες των Πανελλαδικών εξετάσεων που ταλανίζουν την ζωή γονιών και μαθητών!

Μυρίζει ήδη καλοκαίρι και οι μαθητές είναι λογικό να αναμένουν τις ξέγνοιαστες στιγμές στην παραλία, τις βόλτες και τα παγωτά.

Ανακοινώθηκε λοιπόν πότε θα πέσει η αυλαία για τα σχολεία δευτεροβάθμιας και τριτοβάμιας εκπαίδευσης. 

Μάλιστα, με απόφαση που υπογράφει η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή προς τα σχολεία, ορίζονται οι ημερομηνίες λήξης των μαθημάτων για φέτος σε όλα τα σχολεία της χώρας, ενώ ακολουθούν οι εξετάσεις στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Οι ημερομηνίες λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2021-2020 είναι οι εξής:

15 Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη:

Κλείνουν τα δημοτικά και τα νηπειαγωγία.

30η Μαΐου 2022, ημέρα Δευτέρα: 

Είναι η λήξη μαθημάτων των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Ειδικών Γυμνασίων, Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων και Γυμνασίων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας.

Δείτε εδώ :  Νίκος Πολυδερόπουλος: Η ηλικία, η οικονομική καταστροφή, η προσωπική ζωή και το bullying στο σχολείο

20η Μαΐου 2022, ημέρα Παρασκευή:

Είναι η λήξη μαθημάτων των  ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων, Ειδικών Επαγγελματικών Λυκείων και Λυκείων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας.

Προαγωγικές-απολυτήριες εξετάσεις: 

Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών του Λυκείου, οι οποίοι θα πάνε τελευταία φορά στο σχολείο την Παρασκευή 20 Μάϊου, ξεκινούν τη Δευτέρα 23 Μαΐου και θα διαρκέσουν ως την Τρίτη 31 Μαΐου. Στο Γυμνάσιο αντίστοιχα, οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 1η Ιουνίου και θα διαρκέσουν έως τις 15 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων ανακοινώνεται τριες με πέντε τουλάχιστον ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων, ενώ τα αποτελέσματα των εξετάσεων πρέπει να έχουν εκδοθεί το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 20 Ιουνίου.

Εικόνα
school

Δες ακόμη:Το παιδί σας δυσκολεύεται να κάνει φίλους; Δείτε πως μπορείτε να το βοηθήσετε!

Πανελλαδικές εξετάσεις: 

Nωρίτερα θα διεξαχθούν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις, με τη διαδικασία να αναμένεται να ολοκληρωθεί κι εκείνη νωρίτερα, καθώς στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής τον Ιούλιο ή αρχές Αυγούστου.

Για τους μαθητές και μαθήτριες των ΓΕΛ οι πανελλαδικές εξετάσεις έχουν προγραμματιστεί από τις 3 έως 10 Ιουνίου, ενώ για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ στις 2-17 Ιουνίου. 

Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου. Οι μαθητές και μαθήτριες των ΓΕΛ θα ξεκινήσουν τις Πανελλήνιες με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και των ΕΠΑΛ με τα Νέα Ελληνικά

Τέλος την ερχόμενη εβδομάδα ανακοινώνεται και ο φετινός αριθμός των εισακτέων στα πανεπιστήμια της χώρας.

Εικόνα
school
Αγαπημένο