ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πώς το ψυγείο σου μπορεί να σε βοηθήσει να μειώσεις το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος

Μάθε τους τρόπους με τους οποίους θα εξοικονομήσεις ενέργεια!
31.08.2022
1
'
Πώς το ψυγείο σου μπορεί να σε βοηθήσει να μειώσεις το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος Ψυγείο

Οι συνεχόμενες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος είναι το μείζον ζήτημα που απασχολεί τα περισσότερα νοικοκυριά τον τελευταίο καιρό. Η εξοικονόμηση ενέργειας μοιάζει εν προκειμένω ως μοναδική σανίδα σωτηρίας. Πώς μπορεί λοιπόν το ψυγείο μας να μας βοηθήσει σε αυτό; Θα μάθεις αναλυτικά στη συνέχεια!

Όπως όλοι γνωρίζουμε, μια αρχή για την εξοικονόμηση ενέργειας δεν είναι άλλη από το να αφαιρούμε τις οικειακές μας συσκεύες, όταν αποχωρούμε από το σπίτι. Όμως αυτό, δεν μπορούμε να το κάνουμε εκ των πραγμάτων και στο ψυγείο μας, μιας και πάντα θα είναι γεμάτο.

Ποιες είναι λοιπόν οι λύσεις;

Κάνε απόψυξη στην κατάψυξη

Εάν δεν ξεπαγώνεις τακτικά την κατάψυξη, θα μπορούσε να προσθέσει έως και 100 ευρώ ετησίως στον λογαριασμό σου με βάση τις σημερινές τιμές. Η συσσώρευση πάγου αυξάνει την ποσότητα εργασίας που χρειάζεται να κάνει ο κινητήρας του καταψύκτη για να διατηρεί το φαγητό δροσερό. Και όσο πιο δύσκολα λειτουργεί ο κινητήρας, τόσο περισσότερη ενέργεια καταναλώνει.

Μη βάζεις στο ψυγείο παραπάνω προϊόντα απ’ όσα χωράει

Όταν η συσκευή είναι υπερβολικά γεμάτη, η διαδικασία ψύξης των τροφίμων γίνεται πιο δύσκολη, αναγκάζοντας τον κινητήρα να δουλέψει πολύ περισσότερο.

Εικόνα
ψυγείο εξοικονομηση ενεργειασ

Δες επίσης: Καύσωνας και ύπνος: Πώς να κοιμηθείτε γαλήνια και δροσερά χωρίς air condition

Επίλεξε το σωστό σημείο

Ειδικοί έχουν αναφέρει ότι πρέπει να τοποθετήσεις τη συσκευή μακριά από την κουζίνα και να βεβαιωθείς ότι δεν έρχεται σε επαφή με το άμεσο ηλιακό φως. Η θερμότητα από την κουζίνα ή ο πολύς ήλιος που πέφτει στο ψυγείο μπορούν να επηρεάσουν τη θερμοκρασία του, επομένως και τη λειτουργία του.

Μην ξεχνάς την πόρτα του ψυγείου ανοιχτή

Όταν η πόρτα είναι ανοιχτή, ο κρύος αέρας μπορεί να διαφύγει και η συσκευή σου θα πρέπει να κρυώσει ξανά, χρησιμοποιώντας περισσότερη ενέργεια.

Εικόνα
ψυγείο εξοικονομηση ενεργειασ

Ρύθμισε τη θερμοκρασία

Οι ειδικοί έχουν αναφέρει ότι η ιδανική θερμοκρασία για να διατηρήσεις το ψυγείο σου είναι μεταξύ 3 και 5°C και για τον καταψύκτη είναι -18°C.

Διατήρησε το ψυγείο σου καθαρό

Την επόμενη φορά που θα καθαρίσεις το εσωτερικό του ψυγείου σου, προσπάθησε να μην ξεχνάς το πίσω μέρος του. Εάν συσσωρευτεί σκόνη στα πηνία του συμπυκνωτή, αυτό μπορεί να εμποδίσει τη σωστή ψύξη της συσκευής.

Μάθε ακόμα: Πώς να καθαρίσετε σωστά το μπαλκόνι σας σε χρόνο dt

Αγαπημένο