ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πως να προστατεύσεις τα φυτά από την ζέστη και κάθε πότε να τα ποτίζεις

Έτσι θα καταφέρεις να προστατέψεις τα λουλούδια σου από τον καύσωνα
31.05.2022
1
'
ως να προστατεύσεις τα φυτά από την ζέστη και κάθε πότε να τα ποτίζεις flowers_summer

Τους καλοκαιρινούς μήνες ειδικά στον ελεύθερο μας χρόνο προτιμάμε να πηγαίνουμε στην παραλία ή μια βόλτα για να χαζέψουμε το ηλιοβασίλεμα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Το σπίτι, μας βλέπει σπάνια και ίσως η καθημερινή φροντίδα του να έρχεται σε δεύτερη μοίρα, σε αντίθεση με τους χειμερινούς μήνες.

Τι θα απογίνουν όμως τα λουλούδια που παλέψαμε τόσο να γλιτώσουμε από τον πάγο του χειμώνα και τα μεγαλώνουμε τόσο καιρό στο μπαλκόνι μας;

Αν θες να μάθεις τον τρόπο για το πώς θα περιποιηθείς σωστά τα πολύχρωμα φυτά σου, τότε είσαι στο σωστό άρθρο.

Δες εδώ: Μένεις σε πολυκατοικία; Αυτή είναι η πιο καλοκαιρινή διακόσμηση για το μπαλκόνι σου

Πώς προστατεύουμε τα φυτά από τη ζέστη και τον καύσωνα: 

Πότισμα με περισσότερο νερό 

-Κάνουμε τακτικά ποτίσματα τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες, ώστε τα φυτά μας να είναι δροσερά κατά την περίοδο της ημέρας.

Ψεκάζουμε τα φύλλα για αύξηση υγρασίας 

-Διαβρέχουμε το φύλλωμα των φυτών, κατά τις νυχτερινές ώρες, ειδικά για τα φυτά εσωτερικού χώρου, καθώς και για συγκεκριμένα φυτά εξωτερικού χώρου που θέλουν δροσερό περιβάλλον, όπως η γαρδένια, η καμέλια και ο φίκος.

Μεταφέρουμε τις γλάστρες σε δροσερό σημείο 

-Μεταφέρουμε τις γλάστρες των ευαίσθητων φυτών, σε βορεινό ή δυτικό σημείο της αυλής ή του μπαλκονιού που έχει μικρότερη έκθεση σε ηλιοφάνεια και έντονη ζέστη.

Εικόνα
flowers

Χρησιμοποιούμε ειδικό δίχτυ προστασίας 

-Τοποθετούμε ειδικό δίχτυ προστασίας από τον ήλιο, για να μην έρχονται απευθείας σε επαφή τα φυτά με τις δυνατές ακτίνες του μεσημεριανού ήλιου του καλοκαιριού.

Όχι λίπανση 

-Αποφεύγουμε τη λίπανση των φυτών τις ζεστές μέρες του καύσωνα, ειδικά με αζωτούχα και αμμωνιακά λιπάσματα, καθώς και κοπριά, γιατί επιφέρουν σημαντικό στρες στα φυτά.

Ίσως σε ενδιαφέρει ακόμη: Εβελίνα Νικόλιζα: Μας δείχνει το υπέροχο μπαλκόνι της με την μαγευτική θέα και τα διακοσμητικά

Εκχύλισμα φυκιών 

-Ποτίζουμε ή ψεκάζουμε τα φυτά μας με οικολογικό εκχύλισμα φυκιών που λόγω των φυσικών ορμονών που περιέχουν, βοηθούν σε συνθήκες υψηλού θερμικού στρες και υπερβολικής ζέστης, την σημαντική αναπλήρωση των κατεστραμμένων κυττάρων των φυτών.

Ψεκάζουμε το φύλλωμα των φυτών με ζεόλιθο ή καολίνη

-Ψεκάζουμε τα φυτά με οικολογικά σκευάσματα καολίνη ή ζεόλιθου που δημιουργούν ένα λευκό επίχρισμα πάνω στη φυλλική επιφάνεια των φυτών, ένα αδιαπέρατο στρώμα προστασίας στις έντονες ακτίνες του ήλιου.

Εικόνα
flowers

Ένα μικρό μυστικό 

Αποφεύγουμε να ψεκάζουμε ή να σκονίζουμε με διάφορα σκευάσματα φυτοπροστασίας τις μεσημεριανές ώρες του καλοκαιριού, γιατί τα φυτά μας ίσως πάθουν εγκαύματα. Ειδικά, ο ψεκασμός με σκευάσματα όπως ο θερινός πολτός, ο βρέξιμος χαλκός, το βρέξιμο θειάφι καθώς και το σκόνισμα με θειάφι και θειοχαλκίνη προκαλεί μεγάλη ζημιά στα φυτά όταν θερμοκρασίες υπερβαίνουν τους 30°C.

Αγαπημένο