ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πώς να οργανώσετε την ντουλάπα σας και πώς να τακτοποιήσετε γρήγορα και εύκολα όλα τα ρούχα και τα παπούτσια

Τα μυστικά για να οργανώσετε εύκολα την ντουλάπα σας!
2
'
Πώς να οργανώσετε την ντουλάπα σας και να βάλετε σε τάξη γρήγορα και εύκολα όλα τα ρούχα και τα παπούτσια Οργάνωση_Ντουλάπας

Το φθινόπωρο έφθασε και ήρθε η ώρα να οργανώσουμε τη ντουλάπα μας! Τα καλοκαιρινά φορέματα, οι βερμούδες και τα σορτσάκια θα πρέπει να μπούνε στην άκρη για το επόμενο καλοκαίρι, κάνοντας χώρο στα πλεκτά μπλουζάκια, στα ζεστά μπουφάν και στα μακριά παντελόνια.

Μπορεί να φαίνεται μια απλή διαδικασία, αλλά στην πραγματικότητα απαιτεί πολύ χρόνο και προσεκτική οργάνωση, ώστε να μη βρεθείτε απεγνωσμένοι μέσα σε μια στοίβα από πράγματα.

Αν θέλετε λοιπόν να μάθετε πώς θα οργανώστε την ντουλάπα σας και θα βάλετε σε τάξη εύκολα και γρήγορα όλα τα ρούχα και τα παπούτσια σας, συνεχίστε να διαβάζετε!

Οργάνωση της ντουλάπας: Tips

Εικόνα
οργανωση ντουλαπας

Κάντε μια εκκαθάριση

Προτού ξεκινήσετε να τακτοποιείτε, θα πρέπει να επιλέξετε τα ρούχα που πραγματικά χρησιμοποιείτε και τα υπόλοιπα να τα χωρίσετε σε δύο σακούλες, στη μία να τοποθετήσετε τα πράγματα που θέλετε να δωρίσετε και στην άλλη, όσα θέλετε να πετάξετε στα σκουπίδια. Έτσι, θα απελευθερωθεί πολύτιμος χώρος και θα ξέρετε ποια ρούχα είναι πραγματικά χρήσιμα.

Οργανώστε τα ανά κατηγορία

Μπορεί να φαίνεται χρονοβόρο, αλλά στην πραγματικότητα θα σας «λύσει τα χέρια» μελλοντικά. Χωρίστε τα ρούχα σας ανά κατηγορία, παντελόνια, φούστες, πουλόβερ κτλ. Έτσι είναι πολύ εύκολο να ξέρετε πού έχετε τι και σε τι ποσότητα. Οι πιο σχολαστικοί, μπορούν να τα χωρίσουν και με βάση το στυλ και τα υφάσματα, ώστε να είναι ακόμα πιο τακτοποιημένα.

Δείτε επίσης: 4+1 έξυπνα tips για να πλένεις σωστά τα αθλητικά σου ρούχα και να μην τα καταστρέψεις!

Ταξινομήστε τα ανά χρώματα

Αφού τα χωρίσατε σε κατηγορίες, προχωρήστε στο επόμενο βήμα, το χρώμα. Κρατήστε τα λευκά και τα μαύρα σε αντίθετες άκρες και οργανώστε τα υπόλοιπα με τρόπο που να σας εξυπηρετεί.

Βάλτε στην άκρη όσα μπορούν να διπλωθούν

Διπλώστε τα ρούχα της ντουλάπας σας που μπορούν να διπλωθούν και να τοποθετηθούν στα ράφια, όπως τα τζιν, τα πουλόβερ, τα εσώρουχα και τα μαντήλια. Προσέξετε επίσης να είναι απολύτως στεγνά, ώστε να μην κάνουν έντονες τσακίσεις.

Μειώστε τον αριθμό πανομοιότυπων ρούχων

Από τα δέκα μαύρα μπλουζάκια, κρατήστε όσα πραγματικά χρειάζεστε και σας εξυπηρετούν, τα υπόλοιπα ήρθε η ώρα να τα δωρίσετε και να απελευθερώσετε χώρο για πράγματα που χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Δοκιμάστε τα ρούχα σας

Με αυτό τον τρόπο, θα ελέγξετε την εφαρμογή, τις υφές και το στυλ των ρούχων, ώστε να ανακαλύψετε ποια πραγματικά σας αρέσουν και ποια θα πρέπει να ξεφορτωθείτε. Επίσης, είναι ένας τρόπος να κάνετε νέους συνδυασμούς που δεν είχατε στο μυαλό σας και να γεμίσετε με έμπνευση!

Εικόνα
οργανωση ντουλαπας

Κρατήστε σημειώσεις

Γράψτε σε ένα χαρτάκι τα πράγματα που χρειάζεται να αγοράσετε, καθώς σας λείπουν, αλλά και αυτά που έχετε σε αφθονία. Έτσι, θα κάνετε καλύτερες επιλογές στις επόμενες αγορές.  

Να έχετε στρατηγική

Τα ρούχα που δε φοράτε συχνά, θα πρέπει να τα τοποθετήσετε στο βάθος της ντουλάπας, ενώ αυτά που χρησιμοποιείτε καθημερινά είναι καλό να τα έχετε σε εμφανές και βολικό σημείο.

Κάντε το τεστ της κρεμάστρας

Είναι ένα έξυπνο μυστικό για να ανακαλύψετε τι πρέπει να πετάξετε από τη ντουλάπα σας. Γυρίστε όλες τις κρεμάστρες σας προς μία κατεύθυνση - την ανάποδη από το κανονικό- και κάθε φορά που φοράτε ένα ρούχο, γυρίστε την κρεμάστρα προς την κανονική της φορά. Μετά από έξι μήνες, θα δείτε έμπρακτα τι φοράτε και τι όχι, ώστε να τακτοποιήσετε πιο σωστά την ντουλάπα σας την επόμενη φορά.

Μάθετε ακόμα: Πώς θα καθαρίσετε το φούρνο εύκολα και αποτελεσματικά με προϊόντα που έχετε στο σπίτι

Αγαπημένο