ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πώς να καθαρίσετε σωστά το μπαλκόνι σας σε χρόνο dt

Τα βήματα για να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα το μπαλκόνι του σπιτιού σας!
03.08.2022
1
'
Πώς να καθαρίσεις σωστά το μπαλκόνι σου σε χρόνο dt Μπαλκόνι_Καθάρισμα

Τώρα που ο καιρός είναι ηλιόλουστος, δεν υπάρχει κάτι πιο αναζωογονητικό από το να χαλαρώνετε στο μπαλκόνι του σπιτιού σας. Βέβαια, για να απολαύσετε το μπαλκόνι σας, θα πρέπει πρώτα να το καθαρίσετε σωστά και να απομακρύνετε τις βρωμιές, τη σκόνη και τα σκουπίδια που φέρνει ο αέρας.

Παρακάτω λοιπόν θα βρείτε τα βήματα για να καθαρίσετε το μπαλκόνι σας εύκολα και γρήγορα!

Καθαρισμός μπαλκονιού: Βήματα

Εικόνα
ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ
  • Μην ξεκινήσετε με νερά και λάστιχα, καθώς πρέπει πρώτα να μαζέψετε με μια σκούπα τη σκόνη και τα σκουπίδια και να τα τοποθετήσετε σε μια σακούλα.
  • Στη συνέχεια, ρίξτε νερό και ξεπλύνετε το χώρο. Προσοχή μην βρέξετε τους από κάτω!
  • Έπειτα, με τη σκούπα καθαρίστε τις αράχνες που έχουν οι τοίχοι.
  • Σε μια λεκανίτσα ρίξτε νερό και λίγο ξύδι. Βουτήξτε μέσα στη λεκανίτσα ένα πανί και στραγγίξτε το πολύ καλά. Περάστε με αυτό τους τοίχους της βεράντας. Δε θα πρέπει να είναι πολύ βρεγμένο για να μην προκαλέσει υγρασία στα ντουβάρια.

Δείτε επίσης: Διαρροή στην περίοδο; Με αυτούς τους τρόπους θα καθαρίσεις το αίμα από το στρώμα ή από τα ρούχα σου

Εικόνα
ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ
  • Ακολούθως, σε μια λεκάνη βάζετε νερό και λίγο απορρυπαντικό ή σαπούνι για τα πιάτα και με ένα βρεγμένο πανί περνάτε καλά τα κουφώματα να καθαρίσουν και στη συνέχεια τα περνάτε με ένα στεγνό για να μην αφήσουν λεκέδες.
  • Τα τζάμια καθαρίστε τα με άζαξ, όπως συνηθίζεται.
  • Το νερό με το ξύδι θα φανεί χρήσιμο επίσης για τις ξύλινες επιφάνειες. Βέβαια, καθαρίστε και πάλι με ένα πολύ καλά στραγγισμένο πανί για να μην φουσκώσουν. Αν έχετε έπιπλα από σίδερο, τότε χρησιμοποιήστε το μείγμα από το σαπουνόνερο για να τα καθαρίσετε.
  • Τέλος, τα κάγκελα θα τα καθαρίσετε με πανί και σαπουνόνερο και μόλις τελειώσετε, ρίξτε ότι έχει μείνει από το σαπουνόνερο και από το νερό με το ξύδι στο πάτωμα του μπαλκονιού και κάντε ένα τελευταίο πλύσιμο.

Σκουριά στο μπαλκόνι: Tips

Εικόνα
ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ

Με σόδα: Αναμείξτε σόδα και νερό, ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα και στη συνέχεια απλώστε την στις σκουριασμένες επιφάνειες. Αφήστε τη να δράσει για 1 λεπτό και απομακρύνετέ την με ένα πανί ή με βούρτσα (σε περίπτωση που το πρόβλημα είναι μεγάλο, χρησιμοποιήστε μεταλλική βούρτσα για καλύτερα αποτελέσματα).

Με λεμόνι και αλάτι: Αναμείξτε χυμό λεμονιού και αλάτι και απλώστε την στη σκουριά και έπειτα αφαιρέστε την με ένα πανί. Ξεπλύνετε με νερό και στεγνώστε με ένα καινούριο, καθαρό πανί.

Μάθετε ακόμα: Φτιάξε τα δικά σου μαντηλάκια καθαρισμού από ένα παλιό σου T-shirt

Αγαπημένο