ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πώς να κάνετε εξοικονόμηση ρεύματος και να μειώσετε τους φουσκωμένους λογαριασμούς του φθινοπώρου

Μάθετε ποιες είναι οι λύσεις ενάντια στο κύμα ακρίβειας που μαστίζει όλα τα νοικοκυριά!
2
'
Πώς να κάνετε εξοικονόμηση ρεύματος και να μειώσετε τους φουσκωμένους λογαριασμούς του φθινοπώρου Εξοικονόμηση_Ενέργειας

Το τελευταίο διάστημα, ο πληθωρισμός βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα και τα νοικοκυρά δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν σε όλα τα έξοδα. Φυσικά, ένα θέμα που μας απασχολεί ιδιαίτερα είναι ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος που έχει μια ανοδική τάση λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Στη μάχη ενάντια στις συνεχόμενες ανατιμήσεις, μπορείτε να κάνετε μερικές μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας, για να μην δείτε το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος να υπερβαίνει το όριο. Η «εξοικονόμηση ενέργειας» που ακούτε καθημερινά είναι πράγματι η λύση απέναντι στους φουσκωμένους λογαριασμούς.

Αν λοιπόν θέλετε να μάθετε πώς θα μειώσετε το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και με ποιους τρόπους θα εξοικονομήσετε ενέργεια, συνεχίστε να διαβάζετε!

Εξοικονόμηση ρεύματος: 10 απλοί τρόποι

Εικόνα
εξοικονομηση ρευματος

Αποσυνδέστε τις συσκευές που βρίσκονται σε αναμονή

Μην ξεχνάτε να βγάζετε από την πρίζα τις ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού σας, όταν αυτές δεν βρίσκονται σε λειτουργία.

Οι συσκευές σε αναμονή «καίνε» πολύ περισσότερο από ό,τι πιστεύετε. Συγκεκριμένα, στην πρώτη θέση βρίσκεται το στερεοφωνικό, το οποίο σε κατάσταση αναμονής, χωρίς δηλαδή να λειτουργεί, «καίει» 17 watt, δηλαδή 149 κιλοβατώρες το χρόνο. Το ρούτερ «καίει» 11-12 watt, δηλαδή 96 κιλοβατώρες το χρόνο. Ένα κλιματιστικό «καίει» 8-9 watt, δηλαδή 70 κιλοβατώρες το χρόνο. Ένας δορυφορικός δέκτης «καίει» περίπου 7 watt, δηλαδή 61 κιλοβατώρες το χρόνο.

Η τηλεόραση, ο φούρνος μικροκυμάτων, οι φορτιστές για τα κινητά τηλέφωνα και για τον φορητό υπολογιστή (lap top) και άλλες συσκευές, έχουν μικρότερη κατανάλωση (2-5 watt), ωστόσο συνεχίζουν να καταναλώνουν ρεύμα.

Χρησιμοποιήστε λαμπτήρες LED

Οι λαμπτήρες LED μπορεί να κοστίζουν περισσότερο, ωστόσο πέρα από την καλύτερη φωτεινότητα που προσφέρουν, μπορούν να σου εξοικονομήσουν μέχρι και 75% ενέργεια και να διαρκέσουν 25 φορές περισσότερο από τους κοινούς λαμπτήρες.

Ρυθμίστε τις συσκευές στην λειτουργία eco

Η λειτουργεία eco χρησιμοποιεί λιγότερο νερό σε χαμηλότερη θερμοκρασία και μπορεί να σας προσφέρει μία λύση για να εξοικονομήσετε ενέργεια και να δείτε το λογαριασμό σας να μειώνεται.

Εικόνα
εξοικονομηση ρευματος

Εξοικονομήστε ενέργεια από το πλυντήριο πιάτων

Εάν έχετε στο σπίτι σας πλυντήριο πιάτων και το χρησιμοποιείτε καθημερινά, προσπαθήστε τουλάχιστον να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε τον κύκλο στεγνώματος, καθώς η κατανάλωση ενέργειας αυξάνεται αισθητά. Όταν ολοκληρωθεί η πλύση, απλά ανοίξτε την πόρτα του πλυντηρίου και αφήστε τα πιάτα να στεγνώσουν φυσικά.

Δείτε επίσης: Αυτή είναι η εφαρμογή για τη σύγκριση των τιμών στα Σούπερ Μάρκετ - Πώς λειτουργεί;

Μην ξεχνάτε τα φώτα

Μην ξεχνάτε να σβήνετε τα φώτα όταν δεν βρίσκεστε στο δωμάτιο. Ενώ, όσο μπορείτε, προτιμήστε το φυσικό φως, που δεν κοστίζει τίποτα.

Μειώστε τους βαθμούς στο πλυντήριο ρούχων

Επιλέξτε να πλένετε τα ρούχα σας με κρύο νερό και στους 30 βαθμούς αν δεν έχουν έντονους λεκέδες. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εξοικονομείτε περίπου 50€ τον χρόνο, ενώ τα ρούχα σας θα είναι καθαρά και θα μυρίζουν υπέροχα. Επίσης, αποφεύγετε όσο μπορείτε το πρόγραμμα πρόπλυσης και στεγνώματος.

Αερίστε τους χώρους του σπιτιού τις σωστές ώρες

Αερίστε τους χώρους του σπιτιού το μεσημέρι κατά τους χειμερινούς μήνες, ενώ το καλοκαίρι προτιμήστε τις πρώτες πρωινές ώρες. Επίσης, τους κρύους μήνες, περιορίστε το χρόνο που αερίζετε το σπίτι και μην ξεχνάτε ανοιχτά τα πατζούρια για πολλή ώρα.

Εικόνα
εξοικονομηση ρευματος

Προσέξτε τη χρήση του καλοριφέρ

Κλείστε τα καλοριφέρ στα δωμάτια που δεν χρησιμοποιείτε, ενώ σε εκείνα που χρησιμοποιείτε, θα πρέπει να διατηρείτε τις πόρτες κλειστές. Επίσης, απομακρύνετε από τα θερμαντικά σώματα τα διάφορα διακοσμητικά, καθώς δεν αφήνουν τη θερμότητα να απλωθεί στο χώρο. 

Προσέξτε τη χρήση της κουζίνας

Όταν η κουζίνα είναι σε λειτουργία, μην ανοίγετε συνεχώς την πόρτα του φούρνου για να ελέγξετε το φαγητό, καθώς έτσι χάνεται μέρος της θερμότητας. Επίσης, προτιμήστε το φούρνο μικροκυμάτων για να ζεστάνετε το φαγητό σας, διότι καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από την κουζίνα.

Προσέξτε τη χρήση του ψυγείου

Αρχικά, φροντίστε να κλείνετε καλά την πόρτα του ψυγείου και μην την ανοιγοκλείνετε συνεχώς χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Επίσης, θα πρέπει να κάνετε συχνά απόψυξη.

Μάθετε ακόμα: Τα 5 tips για να να εξοικονομήσεις χώρο στη ντουλάπα σου και να χωρέσεις όλα τα χειμωνιάτικα ρούχα

Αγαπημένο