ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Μυρμήγκια στο σπίτι; Οι απλοί τρόποι να απαλλαγείς με υλικά από την κουζίνα σου

Μάθε πως μπορείς να ξεφορτωθείς τα μυρμήγκια, εύκολα και γρήγορα με αυτά τα υλικά ...
23.05.2022
1
'
Μυρμήγκια στο σπίτι; Οι απλοί τρόποι να απαλλαγείς με υλικά από την κουζίνα σου ants

Λίγο πολύ όλοι μας έχουμε έρθει αντιμέτωποι με τα ενοχλητικά μυρμήγκια που περιφέρονται στο σπίτι ή στο εξοχικό. 

Ειδικά τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες, οι μικροσκοπικοί εργάτες κάνουν πάρτι σε διάφορα μέρη του σπιτιού. Η συμβίωση μπορεί να γίνει πραγματικά ανυπόφορη. Όσο καλά και αν σφραγίζεις τα τρόφιμα, τα μυρμήγκια πάντα βρίσκουν το δρόμο τους μέσα από μικροσκοπικές χαραμάδες και τρύπες στους τοίχους.

Ακόμη και όταν νομίζεις ότι τα ξεφορτώθηκες μία μικρή απροσεξία ή αφηρημάδα μπορεί να μετατρέψει τους ανεπιθύμητους επισκέπτες σε μόνιμους κατοίκους του σπιτιού σου.

Αν θες και εσύ να μάθεις πως θα ξεφορτωθείς τους μικρούς ανεπιθύμητους επισκέπτες είσαι στο σωστό άρθρο.

Σίγουρα ή σκούπα και το αλάτι δεν είναι η λύση στην προκειμένη περίπτωση! Αλλά μερικά διαφορετικά υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα. Βάλε ένα τέλος στο πρόβλημα.

Φυσικά υλικά που απωθούν τα μυρμήγκια:

Ξύδι 

Αν έχεις εντοπίσει το σημείο απ΄ όπου βρίσκουν δίοδο, ψέκασε τα αμέσως με αυτό το φυσικό υλικό. Για καλό και για κακό ψέκασε, επίσης, όλες τις πόρτες και τα παράθυρα.

Στη συνέχεια σκούπισε τις περιοχές με ένα μαλακό πανί. Οι ενοχλητικοί επισκέπτες αποκλείεται να περάσουν από εκεί, αφού δεν μπορούν να αντέξουν τη μυρωδιά.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το λευκό ξύδι ακόμη και για σφουγγάρισμα, αναμιγνύοντας το με νερό!

Εικόνα
vinegar

Κανέλα (αιθέριο έλαιο):

Η μυρωδιά της, όπως και του λευκού ξυδιού σίγουρα θα αποθαρρύνει τα μυρμήγκια, αν σχεδιάζουν επίσκεψη στο σπίτι σου. Σε ένα φλιτζάνι του καφέ, πρόσθεσε ισόποση ποσότητα νερού και αιθέριο ελαίου κανέλας.

Χρησιμοποίησε βαμβάκι για να σκουπίσεις τις περιοχές από όπου μπορούν να εισβάλουν τα μυρμήγκια στο σπίτι. Ακολούθησε καθημερινά την ίδια διαδικασία μέχρι να σιγουρευτείς ότι οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες αποτελούν παρελθόν.

Εικόνα
cinamon

Λεμόνι :

Αν θες να εξαφανίσεις τα μυρμήγκια τρίψε μερικές λεμονόκουπες στα κουφώματα του σπιτιού σου για να εμποδίσεις την είσοδο στους ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Ακόμη μπορείς να ρίξεις μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου λεμονιού σε βαμβάκι και να το τοποθετήσεις στο εσωτερικό των ντουλαπιών. Ακολούθησε αυτή τη διαδικασία ανά 3-4 ημέρες έως οι εισβολείς εξαφανισθούν.

Μάθε ακόμη : Πως να καθαρίσεις το χαλί χωρίς να το πας καθαριστήριο - Τα έξυπνα tips

Εικόνα
lemon

Μέντα:

Η μέντα είναι ένα από τα ισχυρότερα φυσικά εντομοαπωθητικά. Η έντονη μυρωδιά της διαταράσσει την όσφρηση των μυρμηγκιών και τα απωθεί, εμποδίζοντας τα από την ανακάλυψη της πηγής φαγητού. Ρίξε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου μέντας σε ένα φλιτζάνι με νερό.

Ψέκασε το θαυματουργό διάλυμα σε όλες τις περιοχές του σπιτιού που έχουν προσβληθεί από τους εισβολείς. Επανέλαβε τη διαδικασία μέχρι τα μικρά μυρμήγκια που σε ενοχλούν να γίνουν παρελθόν.

Πιπέρι:

Ένα φυσικό συστατικό που μπορεί να σε βοηθήσει να λύσεις το πρόβλημα των μυρμηγκιών στο σπίτι σου είναι το πιπέρι. Τρίψε αρκετό πιπέρι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ανάμειξε το με νερό.

Στη συνέχεια ψέκασε όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου καθώς επίσης και τις εισόδους που υποψιάζεται ότι χρησιμοποιούν τα μυρμήγκια για να εισβάλουν στο σπίτι αλλά και στα ντουλάπια σου.

Έτσι τα μυρμήγκια θα υποχωρήσουν μέχρι να πεις πιπέρι!

Εικόνα
pepper

Δείτε επίσης : Μένεις σε πολυκατοικία; Αυτή είναι η πιο καλοκαιρινή διακόσμηση για το μπαλκόνι σου

Μαγειρική σόδα και ζάχαρη:

Πώς λειτουργεί αυτή η ύπουλη μέθοδος εξόντωσης; Ως γνωστόν η ζάχαρη προσελκύει τα μυρμήγκια σε χρόνο μηδέν. Από την άλλη, όμως, η μαγειρική σόδα τα εξουδετερώνει. Ανακάτεψε μισή ποσότητα μαγειρικής σόδας και άλλη μισή ζάχαρης, τοποθέτησε το μείγμα σου σε καπάκια μπουκαλιών και άφησε τα κοντά στις εστίες του προβλήματος

Οινόπνευμα & υγρό σαπούνι πιάτων:

Για το τέλος αφήνουμε το λιγότερο φυσικό τρόπο εξουδετέρωσης των μυρμηγκιών. Σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα ανάμειξε νερό με οινόπνευμα και υγρό σαπούνι πιάτων. Υπολόγισε να τοποθετήσεις ισόποση ποσότητα οινοπνεύματος και υγρού πιάτων και λιγότερο νερό για να είναι ισχυρό το διάλυμα.

Ανακάτεψε το καλά και στη συνέχεια ψέκασε το σε όλες τις περιοχές που έχουν εισβάλλει τα μυρμήγκια. Το οινόπνευμα σε συνδυασμό με το το υγρό πιάτων θα τα εξολοθρεύσουν στο άψε - σβήσε!

 

Αγαπημένο