ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Καύσωνας και ύπνος: Πώς να κοιμηθείτε γαλήνια και δροσερά χωρίς air condition

Μάθετε ποιες είναι οι λύσεις για να κοιμηθείτε δροσερά παρά τον καύσωνα!
2
'
Καύσωνας και ύπνος: Πώς να κοιμηθείτε γαλήνια και δροσερά χωρίς air condition Καύσωνας_Ύπνος

Το καλοκαίρι πέρα από τα ανέμελα βράδια, φέρνει μαζί του και τις ζεστές νύχτες, οι οποίες δυσχεραίνουν τον ύπνο.

Αν δεν έχετε air condition ή δε θέλετε να το έχετε ανοιχτό όλο το βράδυ τόσο για περιβαλλοντικούς και οικονομικούς λόγους όσο και για λόγους υγείας, τότε σας έχουμε μερικές λύσεις για να κοιμηθείτε πιο δροσερά και γαλήνια.

Καύσωνας: Πώς θα κοιμηθείτε πιο εύκολα το βράδυ

Εικόνα
ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΥΠΝΟΣ
  • Αρχικά, μην τρώτε πολύ αργά το βράδυ: Περιορίστε το τελευταίο γεύμα της ημέρας τουλάχιστον δύο ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ύπνου, ώστε να κοιμηθείτε με μεγαλύτερη ευκολία. Επίσης, φροντίστε οι ποσότητες του βραδινού γεύματος να μην είναι μεγάλες και θα δείτε πως θα αλλάξει άμεσα η ποιότητα του ύπνου σας.
  • Προτιμήστε τα βαμβακερά σεντόνια: Τα σατέν σεντόνια και τα σεντόνια από πολυεστέρα δεν είναι κατάλληλα για τους καλοκαιρινούς μήνες. Προτιμήστε τα βαμβακερά, καθώς το ύφασμα είναι πιο ελαφρύ και αναπνέει περισσότερο.

Δείτε επίσης: Φτιάξε τα δικά σου μαντηλάκια καθαρισμού από ένα παλιό σου T-shirt

Εικόνα
ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΥΠΝΟΣ
  • Ενυδάτωση: Αφήστε ένα ποτήρι νερό επάνω στο κομοδίνο για ώρα ανάγκης και γενικότερα φροντίστε να ενυδατώνεστε σωστά κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς είναι αυξημένες οι ανάγκες του οργανισμού για νερό τους καλοκαιρινούς μήνες. Μπορείτε επίσης να προσλαμβάνετε τα απαραίτητα υγρά και μέσω της διατροφής σας. Τέλος, αποφύγετε να πιείτε νερό λίγο πριν κοιμηθείτε, καθώς είναι πολύ πιθανό η ανάγκη να επισκεφθείτε την τουαλέτα να διακόψει τον ύπνο σας.
  • Κάντε ένα δροσερό ντους: Ένα δροσερό ντους πριν τον ύπνο είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του σώματος.
  • Μην χρησιμοποιείτε μαξιλάρια ύπνου memory foam: Ο "αφρός μνήμης" μπορεί να είναι μονωτικός, επομένως θα εγκλωβίσει τη θερμότητα στο σώμα σας. Εάν μπορείτε λοιπόν, χρησιμοποιήστε ένα διαφορετικό είδος μαξιλαριού και βελτιώστε την ποιότητα του ύπνου σας.
  • Τοποθετήστε παγοκύστες ή κρύες κομπρέσες στα σημεία των παλμών σας: Μια ιδανική λύση για να κοιμηθείτε πιο δροσερά είναι να βάλετε παγοκύστες ή κρύες κομπρέσες στα σημεία των παλμών σας, όπως είναι οι καρποί, οι αστράγαλοι, στο σημείο πίσω από τα γόνατα και στο λαιμό.

Μάθετε ακόμη: Φεύγεις για διακοπές; Τα μυστικά για να συντηρήσεις τα τρόφιμα όσο λείπεις

Αγαπημένο