ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Καλεσμένη σε γάμο και βαριέσαι; Πως να αρνηθείς ευγενικά την πρόσκληση

Μάθε πως θα αρνηθείς ευγενικά!
04.06.2022
1
'
Καλεσμένη σε γάμο και βαριέσαι; Πως να αρνηθείς ευγενικά την πρόσκληση wedding_day

Μετά από δύο ολόκληρα χρόνια πανδημίας, με πολλούς περιορισμούς αλλά και κινδύνους, συνειδητοποιούμε πόσες εκδηλώσεις έχουν αναβληθεί ή δεν κατάφεραν να οργανωθούν ποτέ, λόγω των μέτρων προστασίας για τη δημόσια υγεία.

Η πανδημία συνεχίζει να υπάρχει όπως και ο ιός όμως τα μέτρα έχουν γίνει πιο ελαστικά με αποτέλεσμα όλες αυτές οι εκδηλώσεις και τα μυστήρια από το 2020 μέχρι σήμερα να συσσωρεύονται και μάλιστα να πολλαπλασιάζονται.

Τα προσκλητήρια γάμου φτάνουν στα χέρια σου, το ένα μετά το άλλο και εσύ πιστεύεις ότι δεν μπορείς να το διαχειριστείς. Τι συμβαίνει όταν έχεις λάβει πρόσκληση για έναν ή και περισσότερους γάμους αλλά δεν θέλεις ή δεν μπορείς να πας;

Αρχικά, οι ειδικοί επισημαίνουν πως είναι εντάξει να μην πιεστείς και να πας μόνο στα μυστήρια που εσύ θα νιώσεις καλά. Για αυτό και εμείς κάναμε την ερευνά μας και βασιστήκαμε στα λόγια τους με σκοπό να μάθεις πως μπορείς να αρνηθείς ευγενικά μια πρόσκληση.

Εικόνα
wedding day

Τα do και τα don’t που πρέπει να κάνεις όταν σε προσκαλούν σε γάμο:

Οι άνθρωποι παντρεύονται μία φορά (μπορεί και δύο ή και καμία ποιος ξέρει;), οπότε η πρόσκληση που έχεις λάβει είναι σημαντική για εκείνους. Κι επειδή σε υπολογίζουν στον τελικό τους προϋπολογισμό, είναι σημαντικό να φροντίσεις να δώσεις την απάντησή σου, ακόμα και αρνητική μέχρι την προβλεπόμενη ημερομηνία.

Διάβασε ακόμη: Γάμος 2022: Tα 5+1 εντυπωσιακά παπούτσια για καλεσμένη που ταιριάζουν με κάθε ρούχο!

Αν το προσκλητήριο έχει οδηγίες, για παράδειγμα, καλέστε μας ή απαντήστε στο μέιλ μας ή στείλτε μας μήνυμα, απάντησε με τον προβλεπόμενο χρόνο. Θα γλιτώσεις και χρόνο για το ζευγάρι και θα αποφύγεις την ντροπή που ίσως νιώσεις.

Εικόνα
wedding day

Αν πάλι η σχέση με το ζευγάρι είναι αρκετά στενή, είναι σημαντικό να εξηγήσεις πόσο πολύ θα ήθελες να είσαι εκεί στην ξεχωριστή τους στιγμή και πόσο λυπάσαι που δεν θα τα καταφέρεις.

ΜΗΝ και πάλι ΜΗΝ, για κανένα λόγο ξεκινήσεις να απαριθμείς πόσο μακριά είναι το μέρος που επέλεξαν πόσο δεν σε βολεύει η ημερομηνία του γάμου ή πόσο δύσκολο είναι να δώσεις το παρών γιατί εσύ δεν έχεις διάθεση ή σου συνέβη κάτι και δεν έχεις όρεξη για χαρές και πανηγύρια.

Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να πεις πως θα βρίσκεσαι εκεί ενώ στην ουσία δεν θα εμφανιστείς ποτέ! Μέγα λάθος! Αν για κάποιον λόγο έχεις πει ναι στην πρόσκληση αλλά την τελευταία στιγμή δεν τα καταφέρεις τελικά, ακόμα κι εκείνη την ώρα, ενημέρωσε το ζευγάρι. 

Είναι πιθανό αν μιλάμε για μερικά 24ωρα νωρίτερα, να μπορούν να αναπληρώσουν τη θέση σου, είτε στο τραπέζι, είτε σε έναν πιθανό τόπο διαμονής ή να μην πληρώσουν για την άδεια σου θέση.

Δες εδώ: Kourtney Kardashian - Travis Barker: Γιατί η Caitlyn Jenner δεν ήταν καλεσμένη στο γάμο της θετής κόρης της;

Εικόνα
wedding day

Για οποιοδήποτε λόγο δεν καταφέρεις να πας στο γάμο, από ευγένεια και μόνο, φρόντισε να φερθείς σωστά και να στείλεις το δώρο, με το οποίο στην ουσία θα καλύπτεις τα έξοδα που έγιναν για εσένα ενώ εσύ δεν εμφανίστηκες καν!

Μερικές φράσεις κλειδιά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις:

«Σας ευχαριστώ που με σκέφτεστε. Θα ήθελα πολύ να είμαι εκεί, αλλά δεν μπορώ».

«Μακάρι να μπορούσα, αλλά είναι αδύνατον να παρευρεθώ».

«Είμαι ήδη κλεισμένη για εκείνη την ημέρα / βράδυ / Σαββατοκύριακο».

«Ω, τι κρίμα! Θα χάσω όλη τη διασκέδαση»

Αγαπημένο