ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Google: Πώς προέκυψε το όνομά της από ένα ορθογραφικό λάθος και τι σήμαινε αρχικά

Η ιστορία πίσω από το όνομα της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης!
2
'
Google: Πώς προέκυψε το όνομά της από ένα ορθογραφικό λάθος και πώς ονομαζόταν αρχικά Google_Όνομα

Χρησιμοποιούμε καθημερινά τη μηχανή αναζήτησης της Google για να αναζητήσουμε οποιαδήποτε πληροφορία ψάχνουμε. Με ένα κλικ, χιλιάδες στοιχεία και σελίδες εμφανίζονται στην οθόνη μας και ξετυλίγονται μπροστά μας. Η Google είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις του 20ου αιώνα και η επιρροή της όλο και αυξάνεται.

Από πού όμως προήλθε το όνομα, «Google» και γιατί το επέλεξαν οι δύο συνιδρυτές της εταιρείας;

Εικόνα
google

Για την προέλευση του ονόματος Google έχουν γραφτεί πολλά και διάφορες ιστορίες, ωστόσο η ακόλουθη φαίνεται να είναι η πιο πιθανή εκδοχή.

Όταν οι φοιτητές του Στάνφορντ, Λάρι Πέιτζ και Σέρτζεϊ Μπριν άρχισαν τον προγραμματισμό της δημοφιλούς μηχανής το 1996, σκέφτηκαν αρχικά να την ονομάσουν «μπάκραμπ» (Backrub), δηλαδή μασάζ. Ωστόσο, λίγο αργότερα απέρριψαν την αρχική αυτή σκέψη θεωρώντας πως ήταν μια πολύ απλοϊκή ονομασία για να μείνει στη μνήμη του κόσμου.

Έτσι, προσπάθησαν να βρουν κάτι πιο ιδιαίτερο για να προσελκύσουν το κοινό. Στη συνέχεια λοιπόν, το όνομα «γουάτμποξ» (Whatbox) άρχισε να τους φαίνεται ιδανικό, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της Σίλικον Βάλεϊ, Στίβεν Λεβί και το βιβλίο του για την ιστορία της Google.

Δείτε επίσης: Αυτές οι συσκεύες καίνε πιο πολύ ρεύμα στο σπίτι και αυξάνουν το λογαριασμό

Εικόνα
google

Όταν όμως ο συγκάτοικος του Πέιτζ χρησιμοποίησε τον όρο «Googol», που είναι ένας μαθηματικός όρος (ένα γκούγκολ αντιστοιχεί σε μία μονάδα, ακολουθούμενη από 100 μηδενικά), ο Πέιτζ σκέφτηκε πως βρήκαν το όνομα που αναζητούσαν τόσο καιρό. Και αυτό γιατί; Γιατί οι δύο συνιδρυτές είχαν ως όραμα να δημιουργήσουν μια μηχανή αναζήτησης που θα διαχειρίζεται ένα πολύ μεγάλο όγκο πληροφοριών στον Παγκόσμιο Ιστό και ο μαθηματικός όρος περιγράφει ακριβώς αυτό, ένα πολύ μεγαλό αριθμό.

Λέγεται λοιπόν ότι ο συγκάτοικος του Πέιτζ πληκτρολόγησε κάνοντας ένα μικρό ορθογραφικό λάθος – Google – στην αναζήτηση για τα διαθέσιμα ονόματα ιστοσελίδων. Το Google.com ήταν ακόμη διαθέσιμο και ο Πέιτζ το έκανε δικό του.

Η εταιρεία καταχωρήθηκε επίσημα στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998. Στις 19 Αυγούστου του 2004 έγινε η δημόσια εγγραφή της εταιρείας στο χρηματιστήριο. Ο στόχος της είναι να οργανώσει όλες τις πληροφορίες του κόσμου και να τις κάνει παγκόσμια διαθέσιμες.

Μάθετε ακόμα: Netflix: 5 μίνι σειρές με λίγα επεισόδια για εσάς που βαριέστε μετά τον πρώτο κύκλο

Αγαπημένο