ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ελεύθερο camping; Τα πράγματα που θα χρειαστείς και τι πρέπει να προσέξεις

Όλα όσα θα πρέπει να ξέρεις πριν κάνεις ελεύθερο camping!
07.08.2022
2
'
Ελεύθερο camping; Τα πράγματα που θα χρειαστείς και τι πρέπει να προσέξεις Ελεύθερο_camping

Το camping είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες εμπειρίες και επιπλέον αποτελεί μία οικονομική λύση για να απολαύσεις τις διακοπές σου.

Ωστόσο, ειδικά το ελεύθερο camping χρειάζεται οργάνωση, ώστε να μην υπάρχουν εκπλήξεις που θα χαλάσουν τις διακοπές σου.

Αν λοιπόν θέλεις να μάθεις τα πράγματα που θα χρειαστείς και τι πρέπει να προσέξεις, συνέχισε να διαβάζεις!

Ελεύθερο camping: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Εικόνα
ΚΑΜΠΙΝΓΚ
 • Η σκηνή αποτελεί αδιαμφισβήτητα το πιο σημαντικό για την κατασκήνωσή σου. Ιδανικά λοιπόν θα πρέπει να φτάνει σε ύψος το 1,80 τουλάχιστον για να μπορείς να κινείσαι με ευκολία. Επιπλέον, η σκηνή πρέπει να έχει δύο αντικριστές πόρτες για να δημιουργείται το απαραίτητο ρεύμα και να έχεις δροσιά, αλλά και για να έχεις πρόσβαση και από τις δύο πλευρές. Επίσης, φρόντισε οι πόρτες να έχουν σίτες για να απαλλαγείς την ημέρα από τις μύγες και τα βράδια από τα κουνούπια.
 • Το βασικότερο πράγμα σε μια σκηνή είναι να μην χρειάζεται πάνω από 6-8 πασσάλους για να στηθεί, έτσι ώστε να μπορούμε να την στήσουμε εύκολα, αλλά και να τη μαζέψουμε γρήγορα.
 • Η επιλογή της τοποθεσίας είναι υψίστης σημασίας. Πρόσεξε να είναι ένα σημείο στο οποίο ναι μεν θα έχει ησυχία και θέα, ωστόσο φρόντισε να βρίσκεται και σχετικά κοντά σε μέρη ανεφοδιασμού.
 • Είναι επίσης βασικό να στήσουμε τη σκηνή μας σε επίπεδο έδαφος και όχι σε κατηφορικό, με το χώμα να είναι ξηρό ή ακόμη καλύτερα αμμώδες, και επίσης να έχουμε αφαιρέσει πέτρες και κλαδιά, αλλά και οτιδήποτε περιττό που θα δυσκολέψει τον ύπνο μας.
 • Επιπλέον, μην στήσεις τη σκηνή κάτω από τα βράχια, ώστε να αποφύγεις σοβαρούς τραυματισμούς από τυχόν κατολισθήσεις, ή απροσδόκητες αποκολλήσεις βράχων, ενώ παράλληλα η σκηνή πρέπει να είναι αντίθετα από την πλευρά που ανατέλλει ο ήλιος. Εφόσον έχουμε την ανατολή μπροστά μας, πηγαίνουμε πίσω από ένα δέντρο ή αρμυρίκι, στη συνέχεια κάνουμε ένα μέτρο αριστερά με βορεινή κατεύθυνση, και εκεί στήνουμε. Έτσι θα έχουμε τη μέγιστη δυνατή σκιά μέχρι νωρίς το μεσημέρι. Το ιδανικό για την απόλυτη σκιά όλη την ημέρα, είναι να υπάρχει και άλλο ένα δέντρο από τη μεριά της δύσης.
Εικόνα
ΚΑΜΠΙΝΓΚ
 • Επίσης, φρόντισε να έχεις μαζί σου αθλητικά παπούτσια και δύο ζευγάρια σανδάλια.
 • Απαραίτητα είναι σίγουρα τα εντομοαπωθητικά, με πρώτο και καλύτερο το φιδάκι για τα κουνούπια, αλλά και οι εντομοαπωθητικές κρέμες σώματος, και κυρίως κάποιο άοσμο σπρέι για έρποντα έντομα, το οποίο θα ψεκάσεις γύρω από τη σκηνή.
 • Ο φακός και ο σουγιάς είναι τα δύο πιο απαραίτητα εργαλεία, και είναι παραπάνω από βέβαιο ότι θα τα χρειαζόμαστε καθημερινά.
 • Για να μπορούμε να κοιμηθούμε με περισσότερη ασφάλεια, θα χρειαστούμε έναν υπνόσακο. Ειδάλλως μπορούμε να βολευτούμε με ένα καλό στρώμα θαλάσσης, ή με ένα στρώμα από αφρολέξ. Επιπλέον θα χρειαστείς ένα μικρό μαξιλαράκι, σαν αυτά του καναπέ.
 • Επιπλέον, επιβάλλεται ένα μικρό φαρμακείο με είδη πρώτης ανάγκης, όπως αλοιφές για τα τσιμπήματα, οξυζενέ και ιώδιο, γιατί ποτέ δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να μας τύχει, ιδίως αν κάνουμε ελεύθερο κάμπινγκ.
 • Τέλος, θα χρειαστούμε εφεδρικά σχοινιά για να απλώσουμε ρούχα κ.λ.π.

Δείτε επίσης: Φεύγεις για διακοπές; Τα μυστικά για να συντηρήσεις τα τρόφιμα όσο λείπεις

Στήσιμο σκηνής: Βήματα

Εικόνα
ΚΑΜΠΙΝΓΚ

Καρφώνουμε τους πασσάλους λοξά και όχι όρθια, γιατί έτσι δεν φεύγουν από το έδαφος. Καλό είναι να έχουμε αγοράσει μερικούς πασσάλους έξτρα για να είμαστε σίγουροι.

Σκάβουμε αυλάκι γύρω από την σκηνή έτσι ώστε να μη συσσωρευτεί νερό σε περίπτωση βροχής.

Επίσης, είναι σημαντικό να κάνουμε περίφραξη του χώρου με το ειδικό σχοινί (σχοινόφιδο), καθώς απομακρύνει τα φίδια και τα ποντίκια.

Camping: Βασικά πράγματα που προσέχουμε και δεν κάνουμε

Εικόνα
ΚΑΜΠΙΝΓΚ
 • Δεν κόβουμε δέντρα για να ανάψουμε φωτιά, είτε για ρομαντζάδα, είτε απλά για να ψήσουμε. Αγοράζουμε κάρβουνα από κατάστημα.
 • Δεν πετάμε τα σκουπίδια και τις γόπες των τσιγάρων όπου να ναι, τις μαζεύουμε και τις πετάμε στον κάδο, ή στις σακούλες σκουπιδιών που τις δένουμε προσωρινά γύρω από ένα δένδρο.
 • Δεν χρησιμοποιούμε χημικά σαμπουάν μέσα στη θάλασσα, κ.λ.π.
 • Δεν ενοχλούμε τους γύρω μας, και σεβόμαστε τους άλλους κατασκηνωτές χωρίς να κάνουμε φασαρία τις ώρες κοινής ησυχίας.
 • Δεν αφήνουμε στη σκηνή πολύτιμα αντικείμενα και αν πρόκειται για ελεύθερο κάμπινγκ και δεν έχουμε ιδιαίτερη εμπειρία, προτιμούμε σημεία που υπάρχουν ήδη πολλοί κατασκηνωτές, όχι μόνο για τα πράγματα, αλλά και για την προσωπική μας ασφάλεια.
 • Όταν τελειώσουν οι διακοπές μας, μαζεύουμε και ξεστήνουμε με προσοχή, και δεν αφήνουμε σημάδια της διαμονής μας, παρά μόνο αφήνουμε το μέρος όπως το βρήκαμε

Μάθετε ακόμη: Οι 5 μυστικές παραλίες κοντά στην Αθήνα για μια οικονομική και ήσυχη βουτιά

Αγαπημένο