ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι ορίζει το πρωτόκολλο μετά τον θάνατό της;

Μάθετε τι προβλέπει το πρωτόκολλο για τα βήματα μετά το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ
08.09.2022
2
'
Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι θα γίνει μετά το θάνατό της - Το σχέδιο «London Bridge» με όλους τους κανόνες Βασίλισσα_Ελισάβετ

Παγκόσμια θλίψη έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 96 ετών.

Όλη η βασιλική οικογένεια έχει μεταβεί στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας για να θρηνήσουν τη βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ το BBC διέκοψε το πρόγραμμά του για να μεταδώσει τα νέα.

Η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Γέφυρα του Λονδίνου» (London Bridge) είναι το σχέδιο που είχε δημιουργήσει η μονάρχης σε περίπτωση θανάτου της και περιγράφει αναλυτικά τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν άπαντες τις επόμενες 10 ημέρες τουλάχιστον.

Η ημέρα της απώλειας χαρακτηρίζεται ως D- Day. και κάθε μέρα που περνά Day+1, Day+2 κ.λ.π μέχρι να φτάσουμε στην ημέρα της τελετής. Ο πρώτος αξιωματούχος που θα ασχοληθεί με την είδηση του θανάτου της θα είναι ο ιδιωτικός γραμματέας της, Έντουαρντ Γιανγκ, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα όταν ο προκάτοχός του συνταξιοδοτήθηκε το 2017. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιήσει έναν «καταιγισμό κλήσεων» για να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου και ένας αριθμός ανώτερων υπουργών και αξιωματούχων ότι «έπεσε η London Bridge».

H κηδεία της Ελισάβετ θα πραγματοποιηθεί δέκα ημέρες μετά το θάνατό της και θα κηρυχθεί «ημέρα εθνικού πένθους», αλλά όχι και αργία. Αν πέσει καθημερινή, θα εξαρτηθεί από τους εργοδότες για το αν δώσουν ρεπό στο προσωπικό τους. Το φέρετρο θα μεταφερθεί από το Buckingham στα Ανάκτορα του Wentminster όπου θα τοποθετηθεί σε βάθρο και θα παραμείνει ανοιχτό για λαϊκό προσκύνημα για 23 ώρες ημερησίως και τρεις ημέρες.

Εικόνα
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΘΑΝΑΤΟΣ

Δείτε επίσης: Βασίλισσα Ελισάβετ: Ανησυχία για την υγεία της - Εσπευσμένα κοντά της η βασιλική οικογένεια

Εικόνα
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΘΑΝΑΤΟΣ

Οι παρουσιαστές ειδήσεων φορούν μαύρα κοστούμια και ρούχα, ενώ η τηλεοπτική ροή ακυρώθηκε για τις ειδήσεις του θανάτου. 

Όσον αφορά τα social media, σχεδιάζεται να αλλάξει σε μαύρο το φόντο της επίσημης ιστοσελίδας της βασιλικής οικογένειας. Η ιστοσελίδα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου (gov.uk) καθώς και οι λοιποί κυβερνητικοί ιστότοποι θα φέρουν ένα πένθιμο banner στην κορυφή τους. Μη επείγον περιεχόμενο δε θα δημοσιεύεται ενώ τα retweets θα απαγορευτούν ρητά - εκτός αν απομακρυνθούν από τον επικεφαλής επικοινωνίας της κυβέρνησης.

Μάθετε ακόμα: Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι λόγοι που είναι αγαπητή και σεβαστή διεθνώς

Αγαπημένο