ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Αυτή είναι η εφαρμογή για τη σύγκριση των τιμών στα Σούπερ Μάρκετ - Πώς λειτουργεί;

Πώς θα χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για τη σύγκριση τιμών στα super markets!
07.10.2022
2
'
Αυτή είναι η εφαρμογή για τη σύγκριση των τιμών στα Super Markets - Πώς λειτουργεί; Super_Market

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και εκπρόσωποι των αλυσίδων σούπερ μάρκετ κατέληξαν σε συμφωνία για «συγκρατημένες» αυξήσεις σε 50 είδη πρώτης ανάγκης.

«Ορίσαμε τις 50 κατηγορίες προϊόντων που πρέπει να περιλαμβάνει αυτό το καλάθι, π.χ. γάλα, τυρί, κρέας, απορρυπαντικά κ.ά και στη συνέχεια η κάθε αλυσίδα σούπερ μάρκετ θα μπορέσει να βάλει τα προϊόντα εκείνα που νομίζει η ίδια, στις τιμές που νομίζει, στο καλάθι των 50 προϊόντων. Θα ανεβαίνει στην πλατφόρμαe-Καταναλωτής από την κάθε αλυσίδα σούπερ μάρκετ το καλάθι της νοικοκυράς. Σε αυτό, θα δοθεί η μάχη να μην ανεβαίνουν οι τιμές ή αν αυξηθούν ξνα είναι κατ' ελάχιστον», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Ανοιχτή επικοινωνία», στο Open TV.

Συγκεκριμένα, κάθε αλυσίδα θα φτιάχνει το «καλάθι» της, στο οποίο θα περιλαμβάνονται 50 προϊόντα από 20 βασικές κατηγορίες και ο καταναλωτής θα μπορεί να συγκρίνει τις τιμές στα σούπερ μάρκετ μέσω της ειδικής ιστοσελίδας, e-katanalotis.

Δείτε επίσης: Νέο voucher 1.000 ευρώ: Ποιοι το δικαιούνται και πώς θα το αποκτήσετε;

Κάθε αλυσίδα θα πρέπει να επιλέγει 50 διαφορετικά προϊόντα για το «καλάθι» της και οι τιμές τους θα γνωστοποιούνται μέσα από την πλατφόρμα. Με το συγκεκριμένο τρόπο, γίνεται προσπάθεια να παραμείνουν οι τιμές των βασικών προϊόντων σε προσιτές τιμές, παρά τις αυξήσεις, αλλά και να μπορεί ο καταναλωτής να ελέγχει το κόστος των απαραίτητων για τη διαβίωση προϊόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «καλάθι» θα περιλαμβάνει προϊόντα, όπως:

  • γάλα
  • ψωμί
  • ρύζι
  • ζυμαρικά
  • όσπρια
  • καφέ και ζάχαρη
  • απορρυπαντικά 
  • χαρτικά

Μάθετε ακόμα: Ποιοι δικαιούνται την έκτακτη ενίσχυση των 250 ευρώ και οι προϋποθέσεις για να λάβετε το επίδομα θέρμανσης των 350 ευρώ

Αγαπημένο