ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Αυτά είναι τα 7+1 πιο βρώμικα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά!

Τα αντικείμενα που συσσωρεύουν τα περισσότερα μικρόβια και πρέπει να προσέξεις

14.02.2023
1
'
Αυτά είναι τα 7+1 πιο βρώμικα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά! Photo/Istock

Είναι και αυτά τα αντικείμενα που καλώς ή κακώς όλοι χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση, με αποτέλεσμα να μαζεύουν και πολλά μικρόβια!

Αυτό πορέρχεται από πολλούς παράγοντες με πρώτο το πλύσιμο των χεριών που πολλές φορές παραλείπεται!

Όποιον και να ρωτήσεις βέβαια ποιο θα μπορούσε να είναι το πιο βρώμικο πράγμα στο σπίτι και γενικά, θα σου πει την τουαλέτα! Ωστόσο αυτό είναι λάθος αφού υπάρχουν αντικείμενα που κουβαλάνε πολλά περισσότερα μικρόβια και μερικά βρίσκονται στο σπίτι σου.

Αυτά είναι τα 8 αντικείμενα με τα περισσότερα μικρόβια

1. Κινητό τηλέφωνο

Ίσως το αντικείμενο που χρησιμοποιούμε περισσότερο από όλα και βρίσκεται πάντα πάνω είτε γύρω μας και ναι είναι το κινητό μας τηλέφωνο.  Κάπως έτσι μπορεί να θεωρηθεί και πιο βρώμικο από το κάθισμα μιας τουαλέτας και κατ’επέκταση να κουβαλάει και το μικρόβιο E. Coli! Πρόκειται για το βακτήριο που μπορεί να σας προκαλέσει διάρροια και κράμπες στο στομάχι. 

Η μοναδική λύση για να αποφευχθούν τα παραπάνω είναι πρίν από οποιαδήποτε χρήση του, να πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι!

Εικόνα
https://bestofyou.gr/cat/zise-kalytera/in-out/apisteyto-protagonistria-pasignostis-seiras-poy-saronei-sto-netflix-einai

Μάθε επίσης: Netflix: Αυτή είναι η σειρά που επέστρεψε με νέο κύκλο και βρέθηκε αμέσως στο νούμερο 1

2. Τηλεχειριστήριο

Άλλο ένα αντικείμενο που πολυ-χρησιμοποιείται από όλους μας και δεν καθαρίζεται συχνά, το τηλεχειριστήριο (της τηλεόρασης ακόμα και των παιχνιδιών κονσόλας).

Ιδανικά θα πρέπει να καθαρίζεται με μωρομάντηλο 3 με 4 φορές την εβδομάδα!

3. Πληκτρολόγιο υπολογιστή

Το πληκτρολόγιο του υπολογιστή, αποτελεί μεγάλη εστία μικροβίων. Αν δεν καθαρίζεται μαζεύονται πάρα πολλά μικρόβια που έρχονται σε άμεση επαφή με τα χέρια σας.

Με κλειστό τον υπολογιστή, κάντε μερικά καλά κουνήματα στο πληκτρολόγιό σας για να απαλλαγείτε από τα ψίχουλα και την συσσωρευμένη σκόνη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οινόπνευμα σε ένα κομμάτι βαμβάκι για να καθαρίσετε περιμετρικά τα πλήκτρα.

Εικόνα
https://bestofyou.gr/cat/zise-kalytera/in-out/apisteyto-protagonistria-pasignostis-seiras-poy-saronei-sto-netflix-einai

4. Σφουγγάρι πιάτων

Κάτι που δεν θα περίμενε κανείς να ακούσει αλλά πρόκειται για ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα του σπιτιού που χρησιμοποιούνται καθημερινά, είναι το σφουγγάρι των πιάτων.

Αυτό οφείλεται στο ότι είναι υγρό, απορροφητικό και τρίβουμε με αυτό φαγητό και την βρωμιά από 2 έως και 4 φορές την ημέρα. Τα σφουγγάρια είναι δύσκολο να διατηρηθούν καθαρά, λόγω των τρόπων χρήσης τους. Αντικαταστήστε τα πριν αρχίσουν να μυρίζουν και ιδανικά κάθε 3 εβδομάδες.

5. Χρήματα

Τα χρήματα μέχρι να καταλήξουν σε εμάς, περνάνε από εκατοντάδες χέρια.

Έτσι λογικό να έχουν περάσει και χιλιάδες μικρόβια από πάνω τους! Καλό είναι να πλένετε τα χέρια σας μετά από κάθε επαφή με τα χρήματα, ή τουλάχιστον να μην πιάνετε με τα χέρια σας μάτια, μύτη και κυρίως στόμα μετά από την επαφή σας με τα χρήματα!

Εικόνα
https://bestofyou.gr/cat/zise-kalytera/in-out/apisteyto-protagonistria-pasignostis-seiras-poy-saronei-sto-netflix-einai

6. Η κούπα του καφέ στο γραφείο

Το γραφείο από μόνο του που αποτελεί πηγή μικροβίων, την στιγμή που μπαίνουν διάφορα άτομα όσο και αντικείμενα που περιφέρονται μόνιμα σε αυτό.

Έτσι και η κούπα του καφέ η οποία είναι τοποθετημένη πάντα πάνω και χρησιμοποιείται για αρκετές ώρες, θα πρέπει να πλένετε τακτικά για να αφαιρούνται τα μικρόβια μιας και είναι και αντικείμενο που έρχεται σε άμεση επαφή με το στόμα και έχει σίγουρα μικρόβια!

7. Το πορτοφόλι

Το πορτοφόλι έρχεται και αυτό σε επαφή με τα χέρια μας αρκετές φορές την ημέρα. Εκτός αυτού έχει μέσα τα χρήματα και τις κάρτες, που συνδυαστικά αποτελούν μεγάλη εστία μικροβίων.

Από την άλλη είναι λίγες οι φορές που θα μπούμε στην διαδικασία να το καθαρίσουμε και είναι κάτι που θα έπρεπε να είναι δεδομένο! Τα υγρά μαντηλάκια είναι ιδανικός τρόπος και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται καθημερινά για αυτήν την χρήση.

Εικόνα
https://bestofyou.gr/cat/zise-kalytera/in-out/apisteyto-protagonistria-pasignostis-seiras-poy-saronei-sto-netflix-einai

Διάβασε ακόμα: Απίστευτο! Πρωταγωνίστρια πασίγνωστης σειράς που σαρώνει στο Netflix είναι Ελληνίδα

8. Καλάθι σούπερ μάρκετ

Αντικείμενο που πιάνουν καθημερινά πάρα πολλά χέρια και στη συνέχεια το ακουμπάμε και εμείς, είναι το καρότσι ή το καλάθι του σούπερ μάρκετ! Καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε ένα υγρό μαντηλάκι με βάση το οινόπνευμα και να απολυμαίνετε τις χειρολαβές πρίν από κάθε χρήση!

Φωτογραφικά πρακτορεία: iStock

Αγαπημένο