ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Αγορά νέου ψυγείου; Τι πρέπει να προσέξεις για να μην χάσεις τα λεφτά σου

Αν θες να βρεις το κατάλληλο ψυγείο σου έχουμε μερικά tips!
14.07.2022
1
'
Αγορά νέου ψυγείου; Τι πρέπει να προσέξεις για να μην χάσεις τα λεφτά σου fridge

Μπορείς να φανταστείς την κουζίνα σου χωρίς ψυγείο; Η απάντηση είναι αρνητική εφόσον το ψυγείο αποτελεί μια από τις πιο βασικές ηλεκτρικές συσκευές μέσα στο σπίτι.

Αν έπρεπε να κάνεις μια σύγκριση ανάμεσα σε αυτές τις συσκευές, σίγουρα η τηλεόραση έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στη καρδιά σου αλλά αν το καλοσκεφτείς το ψυγείο έχει μεγαλύτερη σημαντικότητα και χρήση, εφόσον εκεί αποθηκεύεις και διατηρείς πάνω από το 50% των τροφίμων.

Η αγορά νέου ψυγείου ίσως να σου φαινόταν απλή υπόθεση έως και ασήμαντη. Κι όμως δεν είναι! 

Αρχικά το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς είναι το χρώμα του νέου ψυγείου και το αν θα ταιριάζει με την υπόλοιπη κουζίνα. Πράγματι, είναι και αυτό ένα βασικό κριτήριο αλλά προτού διαλέξεις το χρώμα και το σχέδιο πρέπει να λειτουργήσεις πρακτικά και να έχεις ως προτεραιότητα το κατά πόσο χρηστικό και ποιοτικά καλό πρόκειται να είναι, με σκοπό να μην ξοδέψεις άσκοπα τα χρήματα σου.

Εικόνα
fridge

Διάβασε εδώ: Μαρία Κορινθίου - Γιάννης Αϊβάζης: Η ολόλευκη κουζίνα τους με τα μεταλλικά στοιχεία είναι η πιο μοντέρνα πρόταση στη διακόσμηση

Όσα πρέπει να ξέρεις πριν αγοράσεις καινούργιο ψυγείο:

Χωρητικότητα 

Ένα από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά είναι η χωρητικότητά ενός ψυγείου! Με τον όρο χωρητικότητα αναφερόμαστε στον διαθέσιμο προς εκμετάλλευση χώρο, εντός τη συσκευής. Στην προκειμένη περίπτωση η χωρητικότητα μετριέται σε λίτρα. Για αυτό και σε αρκετά μοντέλα αναγράφονται ξεχωριστά τα λίτρα της ψύξης, της κατάψυξης και η συνολική χωρητικότητα.

Διαστάσεις 

Όλοι θα θέλαμε ένα μεγάλο ψυγείο γεμάτο ράφια στα οποία θα μπορούσαμε να χωρέσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε στην κουζίνα, κάτι το οποίο πολλές φορές είναι αδύνατον εφόσον ο χώρος είναι περιορισμένος. Για αυτό και οι διαστάσεις του ψυγείου παίζουν σημαντικό ρόλο. Πως θα κάνεις την απόλυτη αγορά;

Αρχικά θα πρέπει να μετρήσεις το χώρο για να έχεις επίγνωση των διαστάσεων ώστε όταν πας στο κατάστημα να εστιάσεις στις πρακτικές λύσεις που θα εξυπηρετούν εσένα αλλά και την κουζίνα σου.

Δες ακόμη: Βίκυ Καγιά: Η ολόλευκη κουζίνα του υπερπολυτελούς σπιτιού που μένει με το σύζυγό της, Ηλία Κρασσά και τα δυο τους παιδιά

Μάλιστα, κάτι που μπορεί να σου διαφεύγει μέχρι στιγμής είναι το γεγονός πως οι περιορισμοί στις διαστάσεις του ψυγείου θέτουν περιορισμούς στη χωρητικότητά του. Για παράδειγμα, αν η διαρρύθμιση της κουζίνας είναι τέτοια ώστε να μην επιτρέπει την εγκατάσταση ψυγείου με πλάτος μεγαλύτερο από 60cm, τότε είναι ιδιαίτερα δύσκολο να μπορέσεις να προμηθευτείς ένα ψυγείο συνολικής χωρητικότητας 500 λίτρων.

Εικόνα
fridge
Αγαπημένο