ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

19 Μαρτίου: Ημέρα Φροντιστή 2022- Επετειακή διαδικτυακή εκδήλωση για την Άνοια

Φροντίζουμε, ελπίζουμε, συνεχίζουμε!
16.03.2022
1
'
19 Μαρτίου: Ημέρα Φροντιστή 2022- Επετειακή διαδικτυακή εκδήλωση για την Άνοια Ημέρα_Φροντιστή

Είκοσι χρόνια πριν, δύο συγγενείς ατόμων με άνοια και ένας γιατρός αποφάσιζαν να ιδρύσουν την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών. Ο σκοπός τους ήταν απλός, όσο και επιτακτικός: η υποστήριξη των ατόμων με άνοια και των οικογενειών τους. Υποστήριξη πρακτική, επιστημονική και θεσμική, με στόχο την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής για όλους όσοι δοκιμάζονται στην περιπέτεια της άνοιας και της νόσου Alzheimer.

20 χρόνια μετά, η Εταιρεία έχει ιδρύσει και λειτουργεί 5 Κέντρα Ημέρας στην Αττική, 94 Συμβουλευτικούς Σταθμούς για την Άνοια, σε συνεργασία με τους Δήμους του ΕΔΔΥΠΠΥ σε όλη την Ελλάδα, Γραμμή Βοήθειας για την Άνοια, υπηρεσία Φροντίδας στο Σπίτι, ενώ κάθε χρόνο αναλαμβάνει πληθώρα πρωτοβουλιών, με σχετικές δραστηριότητες και εκστρατείες ενημέρωσης του κοινού.

Επιπλέον, ο ρόλος της στο σχεδιασμό και την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Άνοια ήταν αποφασιστικός, πάντα με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με άνοια και των φροντιστών τους καθώς και τη δημιουργία κοινοτήτων φιλικών προς την άνοια. Οι αριθμοί και τα στατιστικά στοιχεία της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών αποκαλύπτουν ανθρώπους σε ανάγκη: Περισσότερα από 110.000 άτομα με άνοια και οι φροντιστές τους έλαβαν υπηρεσίες, 11.000 οικογένειες συμμετείχαν στο πρόγραμμα της κατ’ οίκον φροντίδας ενώ 55.000 εξετάστηκαν στα Ιατρεία Μνήμης της Εταιρείας όλα αυτά τα χρόνια.

Εικόνα
anoia

 

Οι φροντιστές των ατόμων με άνοια ήταν και εξακολουθούν να βρίσκονται στο επίκεντρο των δράσεων της Εταιρείας. Δεν θα μπορούσαν παρά να είναι και οι πρωταγωνιστές της επετειακής εκδήλωσης που διοργανώνεται το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 και ώρα 18:00, στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού της Ημέρας Φροντιστή Ατόμων με Άνοια. Η άοκνη προσπάθεια και η καθημερινή μάχη για τα αγαπημένα τους πρόσωπα – επιβαρυμένη και από την συγκυρία της πανδημίας – έρχεται να φωτιστεί μέσα από τα προσωπικά τους βιώματα. Και όχι μόνο. Επαγγελματίες υγείας - που στέκονται στο πλευρό τους μέσα από το έργο της Εταιρείας - φέρουν ένα ακόμα βλέμμα στα αδιέξοδα των φροντιστών.

Η Πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, νευρολόγος - ψυχίατρος, Δρ. Παρασκευή Σακκά ανοίγει την εκδήλωση απευθύνοντας χαιρετισμό και η υπεύθυνη Επικοινωνίας Πάτρα Μπλέκου παρουσιάζει τις δράσεις και τις, καθοριστικής σημασίας, παρεμβάσεις της Εταιρείας. Ο συντονισμός της συζήτησης ανήκει στον φροντιστή και δημοσιογράφο, Δημήτρη Τάκη.

Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας κατά της covid -19, η εκδήλωση οργανώνεται και μεταδίδεται απευθείας διαδικτυακά, δίνοντας στο κοινό τη δυνατότητα ζωντανής διαδραστικής παρέμβασης. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 721000 ή στην ηλεκτρονική φόρμα μέσω του συνδέσμου: http://bit.ly/3h7dFDm

2002-2022. 20 χρόνια Εταιρεία Alzheimer Αθηνών.
20 χρόνια δίπλα στα άτομα με άνοια και τις οικογένειές τους. 
Φροντίζουμε. Ελπίζουμε. Συνεχίζουμε. Μαζί.

Fb Event: https://fb.me/e/1XmXZeju1

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στο 2107013271 και στο www.alzheimerathens.gr

Αγαπημένο