ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Καιρός: Συνεχίζεται η ταλαιπωρία της "Ελπίδας" - Νέες ψυχρές αέριες μάζες τις επόμενες μέρες

Επισημαίνει ότι τις επόμενες ώρες χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από το απότομο λιώσιμο χιονιού που έφερε η κακοκαιρία "Ελπίδα", ειδικά στα χαμηλά υψόμετρα!
27.01.2022
3
'
Κακοκαιρία Ελπίδα istock

Σύμφωνα με το meteo ισχυρός παγετός και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης. Η χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία καταγράφηκε για άλλη μια ημέρα στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας με -15.4 °C.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr οι εφτά επόμενες χαμηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν σε Μαυρολιθάρι Φωκίδας -13,4, Λιβαδειά -12,8, Θήβα (Νέα Οδό) -12,8, Φαράγγι Μοιρών Φλώρινας -12,2, Νεμέα Κορινθίας -11,7, Κωπαΐδα -11,6 και Βωβούσα Ιωαννίνων -11,6 βαθμοί.

Κακοκαιρία Ελπίδα - Χιόνια ξανά στην Αττική το Σάββατο

Το επόμενο 24ωρο (Παρασκευή 28/1) η θερμοκρασία, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, θα σημειώσει αισθητή άνοδο σε όλη τη χώρα, γεγονός που αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην απότομη συσσώρευση υδάτων και χρειάζεται προσοχή. Συνιστά μάλιστα τον άμεσο καθαρισμό των φρεατίων στις περιοχές όπου έπεσε πολύ χιόνι. 

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει επίσης ότι την ερχόμενη εβδομάδα (2-4 Φεβρουαρίου) αναμένονται νέες ψυχρές αέριες μάζες, οι οποίες όμως θα είναι σχεδόν «αδιάφορες» και αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και νότια. 

Από αργά το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και το πρωί του Σαββάτου χιόνια και βροχές θα κινηθούν προς τα νότια και τα ανατολικά, ενώ "κάποια νέα χιόνια θα υπάρξουν και στην Αττική, αλλά δεν θα θυμίζουν τις χιονοπτώσεις της περασμένης Δευτέρας". Από το μεσημέρι του Σαββάτου και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί στα βορειοδυτικά της χώρας, αλλά οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν στο Αιγαίο, ενώ την Κυριακή το πρωί θα εκδηλωθούν έντονες βροχές σε Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

"Προσοχή το επόμενο 24ωρο απο το απότομο λιώσιμο χιονιού σε χαμηλά υψόμετρα! Αναγκαίος είναι κατά την ταπεινή γνώμη μου ο άμεσος καθαρισμός των φρεατίων υδροσυλλογής κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας στις περιοχές όπου χιόνισε πολύ, καθώς το επόμενο 24ωρο (Παρασκευή 28/1) η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο σε όλη τη χώρα, η οποία αναπόφευκτα θα οδηγήσει και στην απότομη συσσώρευση υδάτων κατά τόπους, ειδικά σε περιοχές με μεγάλη κλίση!

Μετά την αλλαγή του καιρού το ερχόμενο Σαβ/κύριακο, πολύ πιο light, έως και σχεδόν αδιάφορη θα έλεγα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, δείχνει η νέα “κατεβασιά” ψυχρών αερίων μαζών μεταξύ 2 και 4 Φλεβάρη!! Από κει και μετά υπάρχουν ενδείξεις για μικρή άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και νότια! Με εκτίμηση, Σάκης Αρναούτογλου".

 

Αγαπημένο