ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Καιρός: Πιο έντονα χιόνια στην Αττική - Ποιες είναι οι "κόκκινες" περιοχές;

Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού!
11.03.2022
2
'
Καιρός: Πιο έντονα χιόνια στην Αττική - Ποιες είναι οι "κόκκινες" περιοχές; Κακοκαιρία_Φίλιππος

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου, ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και μέλος της ομάδας Meteo, έδωσε μια αναλυτική πρόγνωση για τις επόμενες ώρες και ημέρες.

Τόνισε, ότι σκηνικό του καιρού της Παρασκευής (11/3) θα είναι παρόμοιο με την Πέμπτη (10/3), απλώς αναμένονται πιο ασθενή και πιο τοπικά φαινόμενα.

Έτσι, αναμένονται χιονοπτώσεις σε Αθήνα και Αττική τις πρωινές ώρες, οι οποίες θα είναι πιο έντονες στα μεγαλύτερα υψόμετρα, ενώ χιονόνερο και νιφάδες θα εμφανιστούν στα πιο χαμηλά, αλλά δεν θα υπάρξει χιονόστρωση. Αντίθετα, η χιονόστρωση σε ευαίσθητες επιφάνειες θα είναι ξανά εμφανής σε περιοχές όπως Κηφισιά, Εκάλη, Πεντέλη, σε περιοχές βορείως της Αττικής Οδού αλλά και σε περιοχές όπως στα ψηλά του Ζωγράφου και της Αγίας Παρασκευής ή στα ψηλά της Πετρούπολης. Εκεί ίσως οι χιονοστρώσεις μπορεί να διατηρούνται και λίγο παραπάνω σε διάρκεια.

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης μέσω ανάρτησης στο Facebook ανέφερε τα νεώτερα στοιχεία για την κακοκαιρία. Σύμφωνα με τον ίδιο «μέσα στη νύχτα θα έχουμε κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις στο νομό Αττικής με έμφαση τα βόρεια – βορειοδυτικά πρόσκαιρα κεντρικά ανατολικά τμήματα. Επειδή οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές θα ευνοούνται και οι χιονοστρώσεις, οπότε οι οδηγοί θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα».

Μάλιστα, για την Αττική «από το Σάββατο τα ξημερώματα και μέχρι νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής θα σημειώνονται κατά διαστήματα πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στο σύνολο του νομού οι οποίες στις περισσότερες των περιπτώσεων θα συνοδεύονται και από χιονόστρωση. Εκτιμούμε ότι το διάστημα απόγευμα Σαββάτου με πρωί Κυριακής θα είναι αρκετά δύσκολο για το νομό».

Αγαπημένο