ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Καιρός: Nέα ψυχρή επέλαση με χιόνια από την Παρασκευή

Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού!
14.03.2022
2
'
Καιρός: Nέα ψυχρή επέλαση με χιόνια από την Παρασκευή Χιόνια

Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, χαρακτηρίζει αυτόν τον χειμώνα έναν από τους πιο δριμείς χειμώνες της τελευταίας εικοσαετίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο ο καιρός θα βελτιώνεται βαθμηδόν μέχρι την Πέμπτη αλλά τότε θα μας χτυπήσει μια νέα πολύ ψυχρή εισβολή.

Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού

«Από σήμερα, ο καιρός αρχίζει να βελτιώνεται, ο υδράργυρος παίρνει την ανηφόρα και ο ήλιος βγαίνει από τα σύννεφα, λιώνοντας τα χιόνια και ζεσταίνοντας την ατμόσφαιρα. Αυτή η κατάσταση θα διατηρηθεί μέχρι και την Πέμπτη (17/3).

Από την Πέμπτη και μετά περιμένουμε νέα ραγδαία επιδείνωση του καιρού, με “πρωταγωνιστή” μια νέα ψυχρή εισβολή η οποία θα διατηρηθεί μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας (21/03).

Οι νέες ψυχρές μάζες μας επισκέπτονται από τα βόρεια ρίχνοντας τον υδράργυρο κατά 8 με 10 βαθμούς κελσίου. Έτσι, από τους 17, ακόμα και τους 18 τοπικά βαθμούς Κελσίου που θα φτάσει ο υδράργυρος στις κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας σταδιακά μέχρι την Πέμπτη, στο τέλος εκείνης της ημέρας και έπειτα, θα πέσουμε στους 8 βαθμούς κελσίου στις παραπάνω περιοχές – συμπεριλαμβανομένου του λεκανοπέδιου της Αττικής- και σε πολύ χαμηλότερα νούμερα στις βόρειες περιοχές. 

Περιμένουμε λοιπόν και πάλι ένα ψυχρό Σαββατοκύριακο με χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και βοριάδες ανέμους μέχρι 7 και 8 μποφόρ αλλά και θεαματική πτώση της θερμοκρασίας. Στη Βόρεια Ελλάδα θα δούμε παγετό, χιόνια και αρνητικές θερμοκρασίες.

Χιόνια θα δούμε το επόμενο Σαββατοκύριακο και στην Αττική στα βουνά όπως Πάρνηθα και Κιθαιρώνα, στα ψηλά δηλαδή αλλά και στα υπέρ βόρεια προάστια.

Σε κάθε περίπτωση, ήταν αναμφίβολα ένας πολύ ψυχρός χειμώνας ο φετινός, αφού μέχρι και την τελευταία του ημέρα, θα μας δίνει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Σκεφτείτε ότι από την επόμενη εβδομάδα μπαίνουμε στην εαρινή ισημερία, δηλαδή μπαίνουμε επίσημα στην Άνοιξη. Την ίδια στιγμή όμως, μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 20/3/2022 θα έχουμε σοβαρό χειμώνα. Ο φετινός χειμώνας ήταν ένας από τους πιο κρύους της τελευταίας εικοσαετίας, αρκετά εκτός των μέσων κανονικών τιμών».

Αγαπημένο