ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Γιατί να ανακυκλώνω τις μπαταρίες μου;

Ποιο το όφελος και τα πλεονεκτήματα;
2
'
mpataria

Όλες οι μπαταρίες έχουν έναν "κύκλο ζωής". Από το εργοστάσιο κατασκευής καταλήγουν στον χρήστη, σε εμάς. Μόλις η μπαταρία αδειάσει και την πετάξουμε στα σκουπίδια και όχι στην ανακύκλωση, διακόπτουμε τον κύκλο ζωής της, χάνουμε σημαντικές πρώτες ύλες και κατά συνέπεια ενέργεια, ενώ κάποια στοιχεία της μπορεί να περάσουν στον υδροφόρο ορίζοντα με επικίνδυνες επιπτώσεις για την υγεία μας.

Οι μπαταρίες περιέχουν βαρέα μέταλλα, όπως ο μόλυβδος, ο υδράργυρος και το κάδμιο, τα οποία όταν ελευθερωθούν στο περιβάλλον, μπαίνουν στην τροφική αλυσίδα και από κει καταλήγουν στον οργανισμό μας.

mpataria

Προσοχή! Οι ουσίες που περιέχει μία μικρή μπαταρία είναι ικανές να ρυπάνουν 1 κυβικό μέτρο χώμα ή 400 κυβικά μέτρα νερό!

Όταν η μπαταρία αδειάσει, έχει ακόμη πολύτιμα συστατικά και πρώτες ύλες, γι' αυτό το λόγο πρέπει να ρίξω την άδεια μπαταρία στους ειδικούς κάδους συλλογής. Με αυτόν τον τρόπο, τα βασικά στοιχεία της ανακυκλώνονται και παράγονται νέες μπαταρίες ή άλλα προϊόντα. Τις ρίχνω μόνο στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης σε καταστήματα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, σουπερμάρκετ, επιχειρήσεις, σχολεία, δημοτικούς και και δημόσιους φορείς (δημαρχεία κ.ο.κ).

Πληροφορία! Η ενέργεια που σώζεται από την ανακύκλωση μπαταριών σε 1 χρόνο, υπολογίζεται ότι αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες για θέρμανση, ζεστό νερό και μαγείρεμα σε 223 νοικοκυριά!

 

 

Αγαπημένο