ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Διεθνής Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού 2021

Εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού 2021 στο Μουσείο Αφής
14.10.2021
2
'
Διεθνής Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού 2021 istock

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος και το Μουσείο Αφής τιμούν για το 2021 όπως και κάθε χρόνο τη Διεθνή Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού, με δράσεις αφιερωμένες στο μείζον ζήτημα της προσβασιμότητας των ατόμων με προβλήματα όρασης και της αναγκαιότητας θεμελίωσης καλών πρακτικών και ισότιμων ευκαιριών προς αυτή την κατεύθυνση.

Έτσι, την Παρασκευή 15, ανήμερα του εορτασμού και το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, το Μουσείο θα έχει ανοιχτές τις πύλες του για το ευρύ κοινό από τις 09.00 έως τις 16.00 και από τις 9.00 έως τις 15.00 αντίστοιχα, με δωρεάν ενημερωτικές - εκπαιδευτικές δράσεις βιωματικού χαρακτήρα. Πρόκειται για μια άψογη ευκαιρία γνωριμίας κάθε ενδιαφερόμενου, οποιασδήποτε ηλικίας με το μοναδικό Μουσείο Αφής και κατανόησης της σπουδαιότητας της προσφοράς του στην ισότιμη και καθολική προσβασιμότητα των μη βλεπόντων στον πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού 2021 στο Μουσείο Αφής

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ξεναγήσεις βασισμένες σε διαφορετικά εκθέματα τα οποία θα εξιστορούν μια μοναδική ιστορία της αρχαίας Αθήνας, την θεματική αφιερωμένη στα "200 χρόνια από την Επανάσταση - Ελλάδα 1821-2021" και να δοκιμάσουν την εφαρμογή Αυτόνομης Πλοήγησης ΜΑΝΤO Blind, η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία" ΕΣΠΑ 2014-2020. Για τον προγραμματισμό ξεναγήσεων, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την Γραμματεία στο τηλέφωνο του φορέα 210 9415222.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος "Πολιτιστικές δράσεις και προγράμματα προώθησης της καθολικής προσβασιμότητας τυφλών και ατόμων με προβλήματα όρασης στον πολιτισμό", το οποίο υλοποιεί ο φορέα μας από το Μάιο έως τον Δεκέμβριο 2021 “με την οικονομική υποστήριξη και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού”.

Remote video URL

 

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό, οι επισκέπτες θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό πρόσφατης νόσησης (6 τελευταίων μηνών) ή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος τεστ (rapid ή μοριακού). Τηρούνται αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και οι κανόνες υγιεινής, ενώ η χρήση μάσκας στους χώρους του Μουσείου είναι υποχρεωτική.

Αγαπημένο