ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

5by20- Η Coca-Cola ξεπέρασε τον στόχο ενδυνάμωσης 5 εκατομμυρίων γυναικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η The Coca-Cola Company γιορτάζει την ενδυνάμωση περισσότερων από 5 εκατομμυριών γυναικών μέσα από 318 προγράμματα σε 100 χώρες.
08.03.2021
3
'
ενδυνάμωση γυναικών istock

Η The Coca-Cola Company γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας 5by20 για την ενδυνάμωση 5 εκατομμυρίων γυναικών έως το 2020, έναν στόχο που κατάφερε να πετύχει και να ξεπεράσει, ενδυναμώνοντας περισσότερες από 6 εκατομμύρια γυναίκες μέσα από 318 προγράμματα σε 100 χώρες, με πάνω από 1 εκατομμύριο γυναίκες να προέρχονται από την Ευρώπη.

Λίγα λόγια το 5by20 

Η πρωτοβουλία 5by20 ξεκίνησε πριν περίπου 10 χρόνια, με στόχο να βοηθήσει τις γυναίκες να δημιουργήσουν ή να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους, προσφέροντας τους επαγγελματική κατάρτιση, εκπαίδευση, οικονομική ενίσχυση και καθοδήγηση. Σε συνεργασία με την πολιτεία, τους εμφιαλωτές της και αμέτρητες ΜΚΟ, η εταιρεία προχώρησε στην υλοποίηση τοπικών πρωτοβουλιών και δράσεων, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για τις κοινωνίες και υποστηρίζοντας εκατομμύρια γυναίκες ανά το κόσμο ώστε να κάνουν τη διαφορά.

Σε τοπικό επίπεδο, η Coca-Cola στην Ελλάδα πέρα από τα σημαντικά προγράμματα βιώσιμης ανάπτυξης που υλοποιεί  για τα Απορρίμματα, το Νερό και τους Νέους, στηρίζει ενεργά την ενδυνάμωση των γυναικών, μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις που συμβάλλουν στην εύρεση εργασίας, στην ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και στην αξιοποίηση επαγγελματικών ευκαιριών.

Στο πλαίσιο αυτό, από το 2016 η εταιρεία συνεργάζεται με την οργάνωση MExoxo και με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation), και μαζί υλοποιούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Counting Stars για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, έχοντας ενδυναμώσει μέχρι και σήμερα περίπου 3 χιλιάδες γυναίκες, σε 15 πόλεις της Ελλάδας.

Η Λίλιαν Νεκταρίου, Γενική Διευθύντρια της The Coca-Cola Company για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα αναφέρει «Σήμερα γιορτάζουμε τη γυναίκα και στέλνουμε τα πιο θετικά μηνύματα σε όλες τις γυναίκες ανά τον κόσμο! Με αυτή την αφορμή, κοιτάμε πίσω και γιορτάζουμε την ενδυνάμωση περισσότερων από 6 εκατομμυρίων γυναικών παγκοσμίως και περίπου 3 χιλιάδων πανελλαδικά, μέχρι σήμερα, μέσω της πρωτοβουλίας 5by20. Αναγνωρίζουμε όμως πώς έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας, καθώς οι γυναίκες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν εμπόδια και δυσκολίες, και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το έργο μας με στόχο να κάνουμε τη διαφορά για ακόμη περισσότερες γυναίκες.»

Αγαπημένο