ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

5+1 tips που πρέπει να εφαρμόσεις λίγο πριν κοιμηθείς!

Βελτίωσε τον ύπνο σου και την ζωή σου ακόμα και λίγα λεπτά πριν τον ύπνο
2
'
upnos

Το να έχεις έναν ποιοτικό και άνετο ύπνο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για την σωματική σου υγεία, όσο και για την ψυχική σου. Τα πράγματα που κάνεις πριν τον ύπνο ωστόσο, επηρεάζουν την ψυχολογία σου, έχοντας μια σημαντική επίδραση και στην ξεκούρασή σου. 

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι καταλαβαίνουν πως η νοητική και φυσική τους υγεία, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αν κοιμούνται αρκετά. Οι καλές συνήθειες πριν τον ύπνο είναι ένα σημαντικό στοιχείο στην καθημερινότητα πολλών από αυτούς, ώστε να έχουν μια όμορφη και ανανεωμένη επόμενη μέρα.

upnos

Μερικά χρήσιμα tips για έναν ξεκούραστο ύπνο:

  1. Κάνε ένα ζεστό μπάνιο. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χαλαρώσεις πριν τον ύπνο μπορεί να βελτιώσει ταυτόχρονα και την επιδερμίδα σου. Επιπλέον, μπορείς να το συνδυάσεις και με χαλαρωτική μουσική.
  2. Τεντώσου. Το stretching ανακουφίζει τα πιασίματα, αλλά επίσης σε ηρεμεί και σε προετοιμάζει για ύπνο.
  3. Φρόντισε την υγιεινή σου. Το να έχει κανείς ένα τελετουργικό υγιεινής στέλνει ένα ψυχολογικό σήμα στον εγκέφαλο ότι προετοιμάζεται για ύπνο. Πλύνει τα δόντια σου, το πρόσωπό σου, βάλε τις ενυδατικές σου κρέμες, χτένισε τα μαλλιά σου, κάνε οδοντικό νήμα.
  4. Κάνε 20 λεπτά περπάτημα. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν μια βόλτα πριν πέσουν για ύπνο, αφού αυτό τους χαλαρώνει, τους κάνει να αποβάλλουν το στρες, να σκέφτονται θετικά και να κάνουν όμορφες σκέψεις.
  5. Μυρωδιά και χαλάρωση. Η λεβάντα και το λάδι από τεϊόδεντρο έχουν καταπραϋντική μυρωδιά. Ρίξε μερικές σταγόνες από αυτά τα αιθέρια έλαια στα σεντόνια σου και αφέσου σε έναν όμορφο χαλαρωτικό ύπνο.

 

Αγαπημένο