ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

4+1 τρόποι για να κοιμάσαι καλύτερα το βράδυ

Για να κάνεις έναν όμορφο και ξεκούραστο ύπνο
2
'
upnos

Δεν θα ήταν τέλειο να κοιμόμαστε 8 ώρες κάθε βράδυ συνεχόμενα; Δυστυχώς, για μερικούς αυτό είναι κάπως δύσκολο. Μερικοί από εμάς, στριφογυρίζουμε με τις ώρες όλο το βράδυ και εν τέλει καταλήγουμε με αυπνία ή σηκωνόμαστε μετά από λίγες ώρες για να πάμε στις υποχρεώσεις μας με έντονη κούραση και κακή ψυχολογία. 

Αυτή η κατάσταση μπορεί να επηρεάσει την καθημερινότητά σου σε μεγάλο βαθμό, καθώς ο βραδινός ύπνος είναι σημαντικός και δεν αναπληρώνεται, ειδικά αν δεν κοιμάσαι τις σωστές ώρες. Αν έχεις διαταραχές ύπνου, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού με τα 5 tips που θα σου δώσουμε θα κοιμηθείς σαν πουλάκι, αρκεί να τα εφαρμόσεις...

upnos

  1. Απόλαυσε ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Ένα ωραίο μπάνιο μπορεί να αποτελέσει τον απόλυτο τρόπο να χαλαρώσει το μυαλό σου, οι μύες σου και οι αρθρώσεις σου και φυσικά να ενυδατώσεις το δέρμα σου, ώστε να νιώσεις "φρέσκος".

  2. Μείωση της έκθεσης σε μπλε φωτισμό. Το μπλε φως επηρεάζει την παραγωγή της μελατονίνης του σώματος, η οποία ελέγχει τον κύκλο του ύπνου. Αυτό σημαίνει ότι η υπερβολική έκθεση σε τεχνητό μπλε φως, όπως σε οθόνες τηλεόρασης και υπολογιστών, λάπ τοπ, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά.

  3. Σβήστε τα φώτα. Όταν σκοτεινιάζει έξω, μειώστε τα φώτα στο σπίτι σας, ώστε να "ξεκουραστεί" ο εγκέφαλός σας. 

  4. 'Ασκηση. Όταν πρόκειται για τον ύπνο, η άσκηση θα διευκολύνει τον εγκέφαλο και το σώμα σας να χαλαρώσετε τη νύχτα. 

  5. Όχι πλούσια γεύματα. Φυσικά και είναι κακή ιδέα να πας στο κρεβάτι πεινασμένη, τρώγοντας ένα μεγάλο γεύμα ακριβώς πριν κοιμηθείς, όμως, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μια ανήσυχη νύχτα. Προτίμησε, λοιπόν, ένα ελαφρύ σνακ! 

 

 

Αγαπημένο