ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τι είναι ο ξηρός οργασμός του άνδρα και γιατί αγχώνει τη γυναίκα;

7 πληροφορίες που χρειάζεται να ξέρουν και τα δυο φύλα.
3
'
ξηρός οργασμός istock

Τρεις σκέψεις θα περάσουν από το μυαλό μιας γυναίκας αν ο σεξουαλικός της σύντροφος εκσπερματίσει με λίγο ή καθόλου σπέρμα: Δεν τον ερέθισα αρκετά είναι η πρώτη σκέψη (ναι η πρώτη αυθόρμητη σκέψη μιας γυναίκας είναι ότι φταίει εκείνη πάντα για όλα). Δεύτερη σκέψη: μήπως δεν το απόλαυσε ο ίδιος αρκετά γιατί έχει κάποιο σεξουαλικό πρόβλημα; Και τρίτη σκέψη μήπως έχει πρόβλημα γονιμότητας ή άλλο πρόβλημα υγείας;

Σύμφωνα με πληροφορίες από το mayoclinic.org οι πληροφορίες που χρειάζεται να ξέρεις μια γυναίκα για το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι οι εξής:

Ο επιστημονικός όρος είναι παλίνδρομη εκσπερμάτιση

Παίρνει το όνομά του από το λίγο ή καθόλου σπέρμα κατά τη διάρκεια της εκσπερμάτισης. Ο άνδρας φθάνει στην σεξουαλική κορύφωση, αλλά μπορεί να εκσπερματίσει πολύ λίγο ή καθόλου σπέρμα. Πίσω από τον ξηρό ή στεγνό όπως αποκαλούν κάποιοι τον οργασμό του άνδρα με αυτά τα χαρακτηριστικά κρύβεται η παλίνδρομη εκσπερμάτιση κατά την οποία το σπέρμα δεν ακολουθεί τον φυσιολογικό δρόμο για να βγει από το σώμα τη στιγμή του οργασμού, αλλά εισέρχεται στην ουροδόχο κύστη.

Το πρόβλημα μπορεί να κρυφτεί

Ιδιαίτερα αν ο σύντροφος φοράει προφυλακτικό ή δεν εκσπερματίσει εκτός κόλπου. Αν και συνήθως η έμπειρη στο σεξ γυναίκα αν δεν χρησιμοποιηθεί προφυλακτικό μπορεί να καταλάβει την απουσία υγρότητας στον κόλπο της λόγω της μικρής ποσότητας σπέρματος κατά τη εκσπερμάτιση.

Ο ξηρός οργασμός δημιουργεί άγχος και στον άνδρα

Μπορεί να προκαλέσει στον άνδρα πρόβλημα στην σεξουαλική του αυτοπεποίθηση δεδομένου ότι οι καλές επιδόσεις στο σεξ για τους άνδρες είναι συνώνυμο των μεγεθών (μεγάλο πέος, πολύ σπέρμα). Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν επηρεάζει τη σεξουαλική απόλαυση και κορύφωσή του. Εκτός αν αγχωθεί σχετικά με αυτό ή τον αγχώσει η σύντροφός του με τα σχόλιά της.

Διάβασε ακόμα: Ποιο είδος σεξ επιθυμούν οι περισσότεροι μετά την πανδημία

Μπορεί να συνδέεται με πρόβλημα υπογονιμότητας

Η παλίνδρομη εκσπερμάτιση μπορεί να προκαλέσει ανδρική υπογονιμότητα και γι' αυτό συστήνεται άμεσα η επίσκεψη σε γιατρό.

Ο στεγνός οργασμός πορεί να προκληθεί από παθήσεις

 Όπως λόγω διαβήτη, σκλήρυνση κατά πλάκας, ορισμένες χειρουργικές επεμβάσεις ή θεραπευτικές αγωγές.

Φάρμακα που παίρνει ο άνδρας μπορεί να προκαλέσουν ξηρό οργασμό

Μπορεί να ευθύνονται όμως και κάποια φάρμακα που μπορεί να παίρνει ο άνδρας και μπορεί να προκαλέσουν παλίνδρομη εκσπερμάτιση. Αυτά είναι συνήθως φάρμακα που περιέχουν ουσίες για διαταραχές της διάθεσης, την υπέρταση ή για κάποιες παθήσεις του προστάτη.

Διάβασε επίσης: Οι ασκήσεις που θα αυξήσουν τη σεξουαλική σου αντοχή

Υπάρχει θεραπεία για τον ξηρό ή στεγνό οργασμό;

Εξαρτάται από την αιτία. Αντιμετωπίζεται είτε χειρουργικά είτε φαρμακευτικά. Εκτός αν οφείλεται σε ψυχολογικά αίτια οπότε σε αυτή τη περίπτωση βοηθάει και η ψυχοθεραπεία ή συμβουλευτική από ειδικό sex therapist. Αν η παλίνδρομη εκσπερμάτιση οφείλεται σε χειρουργική επέμβαση η οποία προκάλεσε μόνιμες ανατομικές βλάβες στο αναπαραγωγικό σύστημα, τότε δεν υπάρχει αντίστοιχη φαρμακευτική αγωγή. Σε κάθε περίπτωση η επίσκεψη στον γιατρό ανδρολόγο ή σεξολόγο είναι διαφωτιστική για να ξεδιαλύνουν οι δυσάρεστες σκέψεις που μπορεί να σαμποτάρουν τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού.

Διάβασε ακόμα: Τι αποκαλύπτει ο αριθμός των σεξουαλικών σου συντρόφων για τη σεξουαλική σου υγεία

Αγαπημένο