ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τα λάθη που κάνεις το καλοκαίρι και σου προκαλούν ουρολοίμωξη

4 συμβουλές πρόληψης από τον γυναικολόγο.
3
'
ουρολοίμωξη συμπτώματα αντιμετώπιση istock

Μένει πολλές ώρες στην παραλία ή στιν πισίνα φορώντας το βρεγμένο μαγιό σου; Ξεχνάς να πιεις την συνιστώμενη ποσότητα νερού όλη ημέρα; Αποφεύγεις για ώρες να επισκεφτείς την κοινόχρηστη τουαλέτα -π.χ. κατά τη διάρκεια ταξιδιού- κρατώντας τα ούρα σου;  Το καλοκαίρι θα πρέπει να ξέρεις ότι δυστυχώς έχει αυξημένο κίνδυνο, να εμφανίσεις ουρολοίμωξη, ιδιαίτερα αν είσαι γυναίκα.

Πρόκειται για μια λοίμωξη που εμφανίζεται όταν τα βακτήρια περνούν από την ουρήθρα και ταξιδεύουν στην ουροδόχο κύστη ή στους νεφρούς, και πολλαπλασιάζονται στο ουροποιητικό σύστημα, εξηγεί ο Παναγιώτης Χριστόπουλος, Μαιευτήρας - Γυναικολόγος, Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων & Εφήβων, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου ΑθηνώνΣυντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης.  Η ελλιπής τήρηση των κανόνων υγιεινής, τόσο κατά την κολύμβηση όσο και στην καθημερινή υγιεινή μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισής της. Γι' αυτό για να μειώσεις τις πιθανότητες για ουρολοιμώξεις συνιστά τα εξής: 

Απόφυγε τις πιθανές εστίες μολύνσεων

Kαταρχήν θα πρέπει να είσαι προσεκτική στην χρήση κοινόχρηστης τουαλέτας.  Στο μπάνιο στη θάλασσα, προσπάθησε να επισκέφτεσε καθαρές παραλίες που να μην έχουν πολύ συνωστισμό. Οι πισίνες μπορεί να γίνουν εστία αναπαραγωγής μικροβίων, εάν δεν συντηρούνται κατάλληλα, και τα επίπεδα χλωρίου είναι χαμηλά. Επίσης, ενήλικες και παιδιά επιβάλλεται να προσέχουν και να είναι καθαροί πριν χρησιμοποιήσουν την πισίνα. Σε σπάνιες περιπτώσεις, ουρολοίμωξη μπορεί να σχετίζεται και με το υδρομασάζ.

Εικόνα
ouroloimwxi

 

Άλλαξε το βρεγμένο μαγιό το συντομότερο δυνατό 

Τα μικρόβια τείνουν να αναπτύσσονται καλύτερα σε ζεστά και υγρά μέρη. Οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στις ουρολοιμώξεις λόγω των σφιχτών μαγιό τους, της υγρασίας του κόλπου και της ανατομίας του ουροποιητικού συστήματος τους.

Εικόνα
μαγιώ

 

Πίνε μέσα στη μέρα άφθονα υγρά

Με αυτό τον τρόπο ξεπλένονται τα βακτήρια μέσω του ουροποιητικού συστήματος, αφού είναι δεδομένο ότι όσο περισσότερα ούρα βγάζουμε τόσο μειώνουμε τον κίνδυνο για ουρολοιμώξεις. 

Εικόνα
νερό
istock

Πίνε εκχύλισμα Cranberry

Tο εκχύλισμα Cranberry έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλει την ικανότητα των βακτηρίων E.coli να προσκολλώνται στο ουροποιητικό επιθήλιο, και να προκαλέσουν ουρολοιμώξεις.

Εικόνα
cranberry χυμός
istock

 

Αν έχεις έντονο τσούξιμο κατά τη διάρκεια της ούρησης, αίσθηση ανάγκης για συχνή ούρηση που συνοδεύεται όμως από μικρή ποσότητα ούρων, πόνο χαμηλά στην κοιλιά και σε σοβαρότερες περιπτώσεις αιμα στα ούρα και πυρετό, που είναι τα πιο συχνά συμπτώματα της ουρολοίμωξης, επικοινώνησε άμεσα με τον γιατρό σου. Εκείνος θα σε συμβουλεύσει να κάνεις μία σειρά ειδικών εξετάσεων, ώστε να σου δώσει την κατάλληλη θεραπεία.

Διάβασε κι αυτό: Πώς και γιατί ο ιταλικός καφές προστατεύει του άνδρες από τον προστάτη και τι έχει αλλάξει με το χάπι για τη στύση

Αγαπημένο