ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τα 5+1 πιο βρώμικα σημεία του σπιτιού που δεν θα το πιστεύεις

Μήπως ήρθε η ώρα για την γενική της εβδομάδας;
3
'
τα πιο βρώμικα σημεία του σπιτιού Shutterstock

Τα μικρόβια που υπάρχουν στο σπίτι μας και σε μέρη όπως η κουζίνα, το υπνοδωμάτιο ή και το μπάνιο, είναι σίγουρα κάτι που μας απασχολεί. Όσο και να καθαρίζεις και να ασχολείσαι με την υγιεινή του σπιτιού σου αλλά και της τουαλέτας (μιας και όλοι μας ξέρουμε ότι είναι από τα πιο βρώμικα μέρη), ύπαρχουν σίγουτρα μικρόβια και μάλιστα σε επιφάνειες «υπεράνω πάσης υποψίας», όπως στο νεροχύτη και την κουζίνα. 

Το Insider, σε άρθρο του για την καθαριότητα σπιτιού αναλύει ποια είναι τα 5+1 πιο βρώμικα σημεία στο σπίτι σου, τα οποία και δεν θα το περιμένεις. Το άρθρο, έχει γίνει με βάση  μελέτη που πραγματοποίησε ο οργανισμός δημόσιας υγείας και ασφάλειας National Sanitation Foundation International.

Η κουζίνα

Όσο και να καθαρίζεις την κουζίνα σου, η υγρασία που υπάρχει στο νεροχύτη αλλά και το σφουγγάρι, βοηθούν πάρα πολύ στο να αναπτυχθούν μικρόβια. Μάλιστα, το σφουγγάρι της κουζίνας σου είναι από τα πιο βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι σου, μαζί με το καπάκι της τοαυλέτας.

Εικόνα
τα πιο βρώμικα σημεία του σπιτιού 1
Shutterstock

Η τουαλέτα

Η καθαριότητα και η σωστή υγιεινή της τουαλέτας, θα μπορούσε να γίνει ένα θέμα από μόνο του. Άλλωστε, δεν προκαλεί έκπληξη, πως το μέρος όπου καθαρίζουμε το σώμα μας, είναι το δεύτερο πιο βρώμικο του σπιτιού. Χάρη στην υγρασία από αυτά τα ζεστά ντους, το μπάνιο μας  είναι το ιδανικό σημείο για τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων. Ένας από τους σημαντικότερους ένοχους αναφορικά με τα μικρόβια μάλιστα, είναι ένα από τα πιο προσωπικά μας αντικείμενα: η οδοντόβουρτσα.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 27% αυτών των ενοχλητικών κολοβακτηριδίων,βρίσκονται μεταξύ των τριχών που έχει η οδοντόβουρτσά σου. Οι λαβές βρύσης είναι επίσης επιρρεπείς σε μόλυνση, καθώς συνήθως τις αγγίζουμε με βρώμικα χέρια πριν τα πλύνουμε.

Το γραφείο σου

Το ποντίκι, το πληκτρολόγιο αλλά και το κουμπί εκκίνησης του υπολογιστή σου, το πιάνεται όλοι στο σπίτι, είναι βέβαιο. Αυτό και μόνο το καθιστά ένα από τα πιο βρώμικα μέρη στο σπίτι σου, χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη εξήγηση το  γιατί.

Εικόνα
τα πιο βρώμικα σημεία του σπιτιού 2
Shutterstock

Το σαλόνι 

Όπως συμβαίνει με τα αντικείμενα σε ένα γραφείο στο σπίτι, τα ηλεκτρονικά είδη όπως τα χειριστήρια βιντεοπαιχνιδιών και τα τηλεχειριστήρια είναι επίσης ευαίσθητα σε βακτήρια. Το ίδιο βέβαια και το χαλί, ειδικά αν περπατάς στο σπίτι σου με τα παπούτσια ή με κάλτσες που έχεις φορέσει και καθώς βρίσκεσαι στο μπαλκόνι. 

Το πλυντήριο ρούχων

Μην κάνεις το λάθος να αφήσεις βρεγμένα ρούχα στο πλυντήριο. Οι υγροί χώροι και επιφάνειες, είναι τα κύρια σημεία για την ανάπτυξη των μικροβίων. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για το πλυντήριο πιάτων σου, στο οποίο δεν πρέπει να αφήνεις υγρά πιάτα.

Το πιάτο του σκύλου σου και γενικά το μέρος που τρώει

Τα μπολ με φαγητό και νερό των κατοικιδίων μας κατατάσσονται στην τρίτη θέση μεταξύ των πιο μικροβίων οικιακών ειδών. Τα παιχνίδια για κατοικίδια ήρθαν στην έκτη θέση. Ανάλογα με το πού έχεις αυτά τα αντικείμενα, αυτή η περιοχή εκτίθεται σε κολοβακτηρίδια, μικρόβια και φυσικά, μούχλα.

Αγαπημένο