ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σε ύφεση η πανδημία στην Ευρώπη

Σε ποιες χώρες υποχωρεί η πανδημία.
3
'
countries shutterstock

Η επιδημία σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο φαίνεται ότι μπαίνει σε φάση ύφεσης του δεύτερου ή τρίτου κύματος, ωστόσο προς το παρόν η επιδημικότητα παραμένει σε αρκετά υψηλότερο επίπεδο από την κινητικότητα που είδαμε τον Σεπτέμβριο, όταν οι περισσότερες χώρες μπήκαν σε φάση δεύτερου κύματος, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας. 

Στην Γαλλία η επιδημία φαίνεται να υποχωρεί σε λιγότερες από 20.000 διαγνώσεις ανά ημέρα, ενώ ο αριθμός των θανάτων είναι λιγότερο από 500 ανά ημέρα.

Στη Γερμανία η επιδημία συνέχισε να συρρικνώνεται, πέφτοντας πλέον στις 11.000 διαγνώσεις ανά ημέρα και ομοίως ο ρυθμός των θανάτων υποχωρεί σε λιγότερους από 500 ανά ημέρα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο η επιδημία εξακολουθεί να υποχωρεί και πλέον καταγράφει λιγότερες από 10.000 διαγνώσεις ανά ημέρα, ενώ ο ρυθμός των θανάτων υποχώρησε σε λιγότερους από 800 ανά ημέρα.

Στην Ιταλία η επιδημία παραμένει σταθεροποιημένη εδώ και περίπου ένα μήνα στο επίπεδο των 12.000 διαγνώσεων ανά ημέρα. Συγχρόνως, ο αριθμός των ατόμων που καταλήγουν υποχωρεί στους 300 ανά ημέρα.

Στην Ελλάδα βάσει των στοιχείων που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα εξακολούθησαν να αυξάνονται τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια, αλλά με πολύ μικρότερους ρυθμούς και σαφείς ενδείξεις σταθεροποίησης, ενώ η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει σε φάση μικρής αύξησης και ίσως σταθεροποίησης. 

Αγαπημένο