ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σε ποιες παθήσεις μπορεί να βοηθήσει ο ηλεκτροβελονισμός;

Οι απαντήσεις που ψάχνεις για την εναλλακτική θεραπεία που κερδίζει έδαφος.
3
'
ηλεκτροβελονισμός shutterstock

Είναι αρκετά χρόνια τώρα που ο βελονισμός έχει κατακτήσει τη θέση που του αξίζει ως θεραπευτική επιλογή σε ιατρεία και φυσικοθεραπευτικά κέντρα. Υπάρχει όμως και μια πιο ενισχυμένη μορφή βελονισμού, ο ηλεκτροβελονισμός. 

Η Φωτεινή Γεωργοπούλου και η Βασιλική Ζάζου, ηλεκτροβελονίστριες, μας έδωσαν περισσότερες πληροφορίες απατώντας σε 4 βασικές ερωτήσεις.

Σε τι διαφέρει ο ηλεκτροβελονισμός από τον κλασικό βελονισμό;

Ο ηλεκτροβελονισμός είναι η εξέλιξη του κλασικού βελονισμού. Η βάση είναι η ίδια και στηρίζεται στο γεγονός ότι το σώμα μας έχει τη δυνατότητα αυτοθεραπείας. Ο ηλεκτροβελονισμός όπως και ο βελονισμός είναι θεραπείες που ενισχύουν και επιταχύνουν την ικανότητα αυτοϊασης τού οργανισμού.

Έχει όμως πολύ σημαντικές διαφορές τόσο στην εφαρμογή όσο και στο αποτέλεσμα της θεραπείας από τον βελονισμό. Η βασική διαφορά είναι ότι γίνεται χωρίς βελόνες, αναίμακτα και χωρίς πόνο. Τα βελονιστικά σημεία ενεργοποιούνται με μια χαμηλή συχνότητα των 10 Hertz. 

Υπάρχουν όμως και διαφορές και σε λειτουργικό επίπεδο ανάμεσα στις δύο θεραπείες. Γνωρίζουμε ότι στα εκατομμύρια κύτταρά μας γίνεται συνεχής εναλλαγή ιόντων. Λειτουργούν δηλαδή σαν μικρομπαταρίες που συνεχώς πρέπει να εκφορτίζουν και να επαναφορτίζουν. Οι ασθένειες δημιουργούνται από διαταραχές στο βιοενεργειακό πεδίο. Με τον κλασικό βελονισμό, για να εξισορροπήσουμε αυτές τις διαταραχές χρησιμοποιούμε αναγκαστικά την ήδη υπάρχουσα ενέργεια του σώματος, που όταν όμως αυτό νοσεί είναι ελλιπής. Αντίθετα, με τον ηλεκτροβελονισμο έχουμε τρόπο μέτρησης της απώλειας κι έτσι μπορούμε να φορτίσουμε τα κύτταρα με την απαιτούμενη δόση, αποκαθιστώντας την ακριβή έλλειψη ενέργειας.

Σε ποιες παθήσεις μπορεί να βοηθήσει;

Σε παθήσεις όλων των συστημάτων: μυοσκελετικό, γαστρεντερικό, ορμονικό, νευρικό, αναπνευστικό  κ.ο.κ. Οι περισσότεροι ασθενείς σήμερα δεν έχουν μία αλλά περισσότερες ασθένειες και μάλιστα χρόνιες. Ο ηλεκτροβελονισμός μπορεί να βοηθήσει σε κάποιες περιπτώσεις αυτόνομα, χωρίς την ελάχιστη παρουσία φαρμάκων και βέβαια χωρίς παρενέργειες, και σε άλλες συμπληρωματικά στην αγωγή του θεράποντα ιατρού, ενισχύοντας τον οργανισμό, ώστε να ανταποκριθεί πιο εύκολα και πιο γρήγορα στη φαρμακευτική αγωγή.

Διάβασε ακόμα: Βελονισμός και παραδοσιακή κινέζικη ιατρική 

 Με απλά λόγια, τι είναι τα βελονιστικά σημεία και τι οι μεσημβρινοί;

Μετά από πειράματα ετών ήρθαν ατράνταχτες αποδείξεις ότι ο βελονισμός δεν είναι κάποια φαντασίωση ή αυθυποβολή, αλλά έχει επιστημονικές βάσεις. Εξετάστηκαν 11.137 σημεία στο δέρμα και διαπιστώθηκε ότι τα βελονιστικά σημεία καταλήγουν σε μεγαλύτερο αριθμό νευρώνων από τα υπόλοιπα και γι’ αυτό είναι καλύτεροι διεγέρτες των κυττάρων ανάμεσα. Μεσημβρινοί είναι τα κανάλια στα οποία κυκλοφορεί η ενέργεια μέσα στο σώμα μας. Είναι ενεργειακές γραμμές στην επιφάνεια του δέρματος που ενώνονται μεταξύ τους στα σημεία βελονισμού. Τα κανάλια αυτά έχουν φωτογραφηθεί με τη μέθοδο Kirlian. 

Και πώς, ενεργοποιώντας τους μεσημβρινούς, επιτυγχάνεται η θεραπεία;

Κάθε βιολογικό γεγονός που συμβαίνει στο σώμα γίνεται λόγω τριών βασικών δυνάμεων: του ηλεκτρισμού, του μαγνητισμού και της ραδιενεργειακής δύναμης. Το αρμονικό παιχνίδι αυτών των δυνάμεων εγγυάται τη σωστή λειτουργία των οργάνων. Στη σημερινή εποχή λόγω στρες, κακής διατροφής, ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ακτινοβολίας διακόπτεται η ροή ενέργειας στο σώμα μας, με αποτέλεσμα να αδυνατίζει ενεργειακά. Με τον ηλεκτροβελονισμό ενεργοποιείται και εξισορροπείται η ενέργεια, επανέρχεται η λειτουργία της ηλεκτρικής ζυγαριάς στα κύτταρα. Τα κύτταρα γεμίζουν ξανά δύναμη πράγμα που οδηγεί στη θεραπεία.

Διάβασε ακόμα: Εναλλακτικές θεραπείες: Μπορούν να βοηθήσουν το «αθλητικό» προφίλ μου ή είναι μόνο για τη «μαμά» και τις «φίλες» της; 

Αγαπημένο