ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Power nap: Κοιμήσου το μεσημερί και απόλαυσε τα οφέλη!

Ακόμα και ένας σύντομος ύπνος βοηθάει τον οργανισμό μας!
3
'
upnos_mesimeri

Ποιος άνθρωπος δεν αγαπάει τον ύπνο; Από παιδιά που είμασταν λατρεύαμε να κοιμόμαστε και να ονειρευόμαστε! Ο ύπνος είναι τόσο ουσιαστικός για την ανθρώπινη ύπαρξη όπως το φαγητό, το νερό, και ο αέρας. Δεν μπορούμε άλλωστε να επιβιώσουμε χωρίς ύπνο, καθώς είναι μια φυσιολογική διαδικασία κατά την οποία το μυαλό και το σώμα επαναφορτίζονται. Εξίσου σημαντικός. είναι και ο σύντομος μεσημεριανός ύπνος, ο οποίος δε είναι ευεργετικός και χρήσιμος σε κάθε ηλικία.

Αλήθεια, πότε ήταν η τελευταία φορά που πήρες έναν υπνάκο το μεσημέρι; Ή μήπως είσαι από αυτούς που πιστεύουν ότι ο μεσημεριανός ύπνος είναι μόνο για τα μικρά παιδιά; Όποια και να είναι η στάση σου απέναντι σε αυτό το ζήτημα, εδώ θα βρεις τα οφέλη και σίγουρα θα το ξανασκεφτείς.

Ένας μεσημεριανός ύπνος από μισή ώς και μια ώρα έχει αποδειχθεί, ότι ενισχύει την πνευματική μας απόδοση έως και 24 ώρες μετά. Πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ φανέρωσε ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται το μεσημέρι έχουν λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα με την καρδιά τους αργότερα στην ζωή τους.

upnos

Υποφέρεις από λιγούρες; Υπάρχει λύση! Ο μεσημεριανός ύπνος αυξάνει την ενέργεια και μας σταματά από το να σκεφτόμαστε συνεχώς το φαγητό, μας βοηθάει, δηλαδή, να μένουμε μακριά από τα "τσιμπολογήματα" που μας προσδίδουν βάρος!

Επιπλέον, με έναν σύντομο ύπνο το μεσημέρι, ειδικά αν είστε αθλητές ή γυμνάζεστε συστηματικά, έρευνες έδεξαν πως αυξάνονται οι αποδόσεις στα αντανακλαστικά και στην ταχύτητα.

Πάμε όμως να δούμε και μερικά ακόμα οφέλη που προσφέρει ο σύντομος ύπνος εν συντομία:

  • εγρήγορση
  • βελτίωση μνήμης, συγκέντρωσης & γνωστικών λειτουργιών
  • μείωση κόπωσης
  • λιγότερες πιθανότητες για ατυχήματα
  • μείωση στρες
  • χαλάρωση
  • μείωση αρτηριακής πίεσης
  •  Ο ύπνος απομακρύνει τις τοξικές πρωτεΐνες που συσσωρεύονται στους ιστούς του εγκεφάλου.

Ένας λόγος που ο μεσημεριανός παραγωγικός ύπνος έχει κακή φήμη, είναι επειδή θεωρείται ότι επεμβαίνει στο βραδινό ύπνο. Ωστόσο, αν κοιμάσαι τις σωστές ώρες και για λίγο, δε θα έχεις κανένα πρόβλημα με το βραδινό σου ύπνο.

upnos

Ιδανικό θα ήταν να μη σε βρίσκει ο ύπνος καθιστό. Ξαπλώνοντας, επιτρέπεις στον εγκέφαλο να μεταβεί σε βαθύτερο ύπνο γρηγορότερα & ανεμπόδιστα, σε ένα ήσυχο και σκοτεινό μέρος χωρίς μουσική, εντάσεις ή φωνές. 

Σίγουρα υπάρχουν 30 λεπτά για εσένα μέσα στη μέρα, για να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου. Κι αν δεν υπάρχουν, οφείλεις να τα βρεις, φρόντισε τον εαυτό σου, κάνε κάτι για σένα και θα νιώσεις αμέσως.

 

 

 

Αγαπημένο