ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πόνος στη μέση: 10 απλές, εύκολες και διακριτικές ασκήσεις στο γραφείο

Δοκίμασε αυτές τις γρήγορες, αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο γραφείο σου. Κανείς δεν θα το παρατηρήσει και θα ανακουφιστείς από τον πόνο στη μέση και τον αυχένα! Win win!
07.10.2021
2
'
γυναίκα πονάει στη μέση γραφείο istockphoto

Είναι πολύ εύκολο να αφοσιωθείς στη δουλειά και να κάθεσαι επί ώρες αγνοώντας το σώμα σου. Για να αποφύγεις τη δυσκαμψία, την κακή στάση του σώματος και τον πόνο στη μέση, την πλάτη και τον αυχένα, κάνε τις παρακάτω διακριτικές ασκήσεις που χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά. Έρευνες δείχνουν ότι τριάντα λεπτά αερόβιας άσκησης πέντε φορές την εβδομάδα δεν είναι αρκετά για να αντιστρέψουν τη βλάβη που προκαλεί η καθιστική εργασία και ο καθιστικός τρόπος ζωής. Είναι σημαντικό να λοιπόν να κάνεις συχνά διαλείμματα και να αφιερώνεις 1 – 2 λεπτά στις παρακάτω ασκήσεις. Πίστεψέ μας: το σώμα σου θα σε ευγνωμονεί!

Σε ενδιαφέρει: Μήπως κάθεσαι πολλές ώρες στο γραφείο; Οι ασκήσεις ορθοσωμίας που πρέπει να κάνεις

1 Στροφές λαιμού

Αργά και σταθερά, με ίσιους τους ώμους, στρέψε το κεφάλι σου προς τα δεξιά για λίγο και στη συνέχεια προς τα αριστερά.  Στη συνέχεια, σήκωσε το πηγούνι σου και λύγισε το λαιμό σου μπρος – πίσω με αργές κινήσεις.

2 Κάνε διατάσεις

Καθισμένη στην καρέκλα φέρε το δεξί σου χέρι πίσω από το δεξί ισχίο σου. Στρέψε το σώμα σου προς τα δεξιά και μείνε στη θέση αυτή για μερικά δευτερόλεπτα τεντώνοντας το σώμα σου. Επανάλαβε με την αριστερή πλευρά.

3 Ένωσε τις ωμοπλάτες σου

Φέρε τους ώμους σου προς τα πίσω ώσπου να ενωθούν οι ωμοπλάτες σου. Προσποιήσου ότι κρατάς ένα μολύβι ανάμεσα στις ωμοπλάτες σου, μείνε σε αυτήν τη θέση για 5-10 δευτερόλεπτα. Επανάλαβε.

4 Ανασήκωσε τους ώμους σου

Σήκωσε και τους δύο ώμους και κράτα σε αυτήν τη θέσα για 5 δευτερόλεπτα και επανάλαβε. Αν θέλεις να το δυσκολέψεις κράτα ένα βαρύ βιβλίο σε κάθε χέρι.

5 Συμπίεσε τους γλουτούς σου

Πίεσε τους γλουτούς σου για 5-10 δευτερόλεπτα και επανάλαβε.

6 Τέντωσε τα πόδια σου μπροστά 

Καθώς κάθεσαι, ίσιωσε το ένα ή και τα δύο πόδια και κράτησέ το στη θέση τους για 5-10 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια χαμήλωσέ τα χωρίς να αγγίξεις το πάτωμα και επανάλαβε. Αν θέλεις να το δυσκολέψεις πρόσθεσε βάρος στους αστραγάλους σου.

7 Σφίξε το εσωτερικό των μηρών 

Τοποθέτησε ένα παχύ βιβλίο ανάμεσα στα γόνατά σου και πίεσε τα πόδια σου προς τα μέσα ενώ κάθεσαι, σφίγγοντας τους εσωτερικούς μηρούς σου για 30-60 δευτερόλεπτα.

8 Ανύψωσε τα δάκτυλα των ποδιών σου

Ενώ κάθεσαι ή στέκεσαι, κράτησε τις φτέρνες σου στο έδαφος και σήκωσε τα δάχτυλα των ποδιών σου.

9 Κάνε κάμψεις ισχίου

Σήκωσε το ένα πόδι λίγα εκατοστά, λύγισε το γόνατό σου στις 90 μοίρες και κράτησέ το όσο περισσότερο μπορείς. Κάνε το ίδιο με το άλλο πόδι.

10 Ανύψωσε τη γάμπα σου

Κράτησε το πίσω μέρος της καρέκλας σου και ανασηκώσου στα δάχτυλα των ποδιών, μείνε έτσι για 10 δευτερόλεπτα και επανάλαβε.

Διάβασε ακόμη: Πόνος στη πλάτη: Ασκήσεις για να τον αποφύγεις και να τον βελτιώσεις

Αγαπημένο