ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Οι 4 πιο σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζεις για το στέλεχος Δέλτα

Και η απάντηση στο ερώτημα: μπορούν να σε προστατέψουν τα εμβόλια από τη νέα μετάλλαξη;
2
'
Στέλεχος δέλτα shutterstock

Πολλά έχουν γραφτεί τις τελευταίες ημέρες για τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία μέσα σε λίγες εβδομάδες αναβαθμίστηκε, από μετάλλαξη προς παρακολούθηση (VUI), μετατράπηκε σε μετάλλαξη ιδιαίτερης ανησυχίας (VOC). Ορίστε τι άλλο χρειάζεται να γνωρίζει για το στέλεχος Δ του κορονοϊου.: 

Αφορά το 90% των λοιμώξεων

Το 90% των νέων λοιμώξεων αυτή την περίοδο θα είναι  η παραλλαγή Δ.Η μετάλλαξη έχει επεκταθεί σε περισσότερες από 92 χώρες και στη χώρα μας έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα 29 στελέχη, ενώ προβλέπεται ότι η μετάλλαξη Δ θα αποτελεί το επικρατών στέλεχος μέχρι το τέλος του καλοκαιριού παγκόσμια.

Έχει την υψηλότερη μεταδοτικότητα

Ο επικεφαλής αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ανακοίνωσε ότι η νέα μετάλλαξη Δ του κορονοϊού είναι η πιο μεταδοτική μετάλλαξη από όλες.Το χαρακτηριστικό του ιού με τη Δ μετάλλαξη, είναι  η υψηλή μεταδοτικότητα, 50%-70% μεγαλύτερη από την μεταδοτικότητα του βρετανικού στελέχους, που ας θυμηθούμε ότι είναι  50% πιο μεταδοτικό από το αρχικό στέλεχος της Γιουχάν.

Η διασπορά του αφορά κυρίως ανεμβολίαστους

Η διασπορά του ιού με τη μετάλλαξη Δ  θα αφορά, όπως φαίνεται από τα μέχρι σήμερα δεδομένα, κυρίως ανεμβολίαστους, ανοσοκατασταλμένους και τα παιδιά τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί.

Τα εμβόλια προστατεύουν

Για το Δ στέλεχος ο εμβολιασμός με δύο δόσεις των εμβολίων Pfizer και AstraZeneca έναντι, επαναλαμβάνω, της σοβαρής νόσου είναι σε επίπεδο 96% για το εμβόλιο Pfizer και 92% για το AstraZeneca. Ανάλογα ποσοστά αναμένεται να έχουν και τα εμβόλια της ανάλογης τεχνολογίας, είτε της Moderna, είτε Johnson & Johnson.

Η προστασία όμως μετά από μία δόση εμβολίου, για όσους δηλαδή έχουν κάνει μία δόση εμβολίου, δεν ξεπερνά ή ξεπερνά σε μικρό βαθμό το 30%.

Διάβασε ακόμα: Ποιο στέλεχος θα επικρατήσεις το καλοκαίρι του 2021;

 

Αγαπημένο