ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πόνος στα γόνατα; Μάθε ποια είναι η φυσική πηγή που τον καταπολεμά!

Ενημερώσου για την πηγή που καταπραΰνει τον πόνο στα γόνατα αλλά και σε τι άλλο οφελεί τον οργανισμό
11.05.2022
1
'
Πόνος στα γόνατα; Μάθε ποια είναι η φυσική πηγή που τον καταπολεμά! Πόνος στα γόνατα

Υποφέρεις και εσύ από πόνους στα γόνατα; Σε ταλαιπωρούν κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και όταν ξαπλώνεις; Ίσως να είχες τραυματιστεί στο παρελθόν και να μην είχες δώσει την έμφαση που έπρεπε για την περίθαλψη σου.

Μην αγχώνεσαι όμως, αν υποφέρεις και εσύ από πόνο στα γόνατα, το παρακάτω άρθρο είναι για σένα.

Καταρχήν πρέπει να γνωρίζεις πως δεν υπάρχουν μόνο οι καταπραϋντικές αλοιφές και τα παυσίπονα αλλά και φυσικοί τρόποι που μπορείς να εφαρμόσεις για να απαλλαγείς από κάποια φλεγμονή.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Ποδηλασία: Πότε βλάπτει τα γόνατα

Ποια είναι όμως η φυσική πηγή που καταπραΰνει τον πόνο στα γόνατα;

Φυσικά, ένα στοιχείο με καθαρά ελληνικό χαρακτήρα που βρίσκεται σε κάθε σπίτι! Η ελιά και τα παράγωγα της. Το ελαιόλαδο λοιπόν, αποτελεί μια φυσική πηγή που μπορεί να απαλύνει σε μεγάλο βαθμό τον πόνο στα γόνατα.

Σύμφωνα με έρευνες, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι τα συμπληρώματα διατροφής από εκχύλισμα ελαιόφυλλων μπορούν να μειώσουν μέσα σε έξι μήνες την ένταση αλλά και τη συχνότητα του πόνου σε άτομα με πόνους στα γόνατα.

Εικόνα
Πόνος στα γόνατα; Μάθε ποια είναι η φυσική πηγή που τον καταπολεμά!

 

Μάλιστα πραγματοποιήθηκαν πειράματα και στο τέλος τους οι περισσότεροι από τους παθόντες από πόνους στα γόνατα δήλωσαν πως ο πόνος που είχαν υποχωρούσε όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα να μην έχουν τις ενοχλήσεις που είχαν πρωτού χρησιμοποιήσουν τα συμπληρώματα που περιείχαν εκχύλισμα από ελαιόφυλλα.

Πως το ελαιόλαδο και τα παράγωγα του λειτουργούν υπέρ του οργανισμού:

Δες και αυτό: 10 τροφές που κάνουν το ανοσοποιητικό σου τούρμπο!

Καρδιά 

Με την κατανάλωση ελαιόλαδο έχει αποδειχθεί πως προστατεύεται σε ένα βαθμό η καρδιά. Λόγω της ιδιότητάς του που εμποδίζει την συσσώρευση λιπαρών στις στεφανιαίες αρτηρίες. Επίσης πρέπει να σημειωθεί πως οι ελιές έχουν συσχετιστεί με μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Ανοσοποιητικό:

Από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα χρησιμοποιείται το ελαιόλαδο και τα συμπληρώματα που περιέχουν παράγωγα του, για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Έρευνες μάλιστα υποστηρίζουν πως περιέχει ευεργετική δράση στη μεγάλη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες.

Πρόκειται για οργανικές χημικές ουσίες με σημαντική δράση κατά της φλεγμονής. Κυρίως σε όσους υποφέρουν από χρόνιους πόνους στις αρθρώσεις. 

Διάβασε ακόμη: Πόνος στα κόκαλα: Μήπως φταίει η βιταμίνη D;

Αγαπημένο