ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Νέο φάρμακο για την οστεοπόρωση

Ένα νέο φάρμακο για την οστεοπόρωση πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα.
οστεοπορωση νέο φάρμακο

Η ΦΑΡΑΝ ΑΒΕΕ και η STADA Arzneimittel AG, ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους, στην θεραπευτική κατηγορία της Οστεοπόρωσης.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συνεργασίας η FARAN  αναλαμβάνει την προώθηση και την διανομή στην Ελληνική αγορά του πρώτου βιομοειδούς τεριπαριτίδης (Biosimilar Teriparatide) του Γερμανικού Ομίλου STADA Arzneimittel AG. Το προϊόν με τη δραστική ουσία τεριπαριτίδη, ενδείκνυται στην θεραπεία της Οστεοπόρωσης σε μετεμμηνοπαυσιακές  γυναίκες και σε άντρες με αυξημένο κίνδυνο για κάταγμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν απευθύνεται σε όλους τους ασθενείς με οστεοπόρωση.

Σύμφωνα με τον Αχιλλέα Γεωργιάδη, Διευθυντή Τμήματος Μυοσκελετικών Παθήσεων και Οστεοπόρωσης, Γυναικολογικής Κλινικής Λητώ, η οστεοπόρωσης είναι μια ασθένεια που χαρακτηρίζεται από χαμηλή οστική πυκνότητα του οστού και εξελίσσεται χωρίς συμπτώματα ή πόνους έως ότου προκύψει κάποιο κάταγμα που εντοπίζεται συνήθως στο ισχίο, στην σπονδυλική στήλη ή στον καρπό. Γι’ αυτό χαρακτηρίζεται ως σιωπηλή νόσος.  Το πιθανότερο, λοιπόν, είναι ότι δε θα καταλάβεις ότι έχεις οστεοπόρωση μέχρις ότου είναι πολύ αργά. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μην αμελείς την προληπτική διαγνωστική εξέταση (μέτρηση οστικής μάζας) που για τις γυναίκες ορίζεται συνήθως με βάση την ηλικία εισόδου στην εμμηνόπαυση εκτός αν υπάρχουν άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες ενώ για τους άνδρες συστήνεται μια προληπτική εξέταση στην ηλικία των 60.

Ο γιατρός υπενθυμίζει ότι χρειάζεσαι περίπου 1000 mg ασβεστίου την ημέρα ενώ τα παιδιά και οι έφηβοι χρειάζονται γύρω στα 1300 mg. Τα γαλακτοκομικά είναι μια πολύ καλή πηγή ασβεστίου με το γάλα να θεωρείται η καλύτερη γιατί εξασφαλίζει την καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου στον οργανισμό.  Το γάλα, όμως, δεν είναι πάντα μια καλά ανεκτή τροφή για κάποιους (π.χ. άτομα που έχουν αλλεργίες ή ευερέθιστο έντερο).  Ευτυχώς υπάρχουν κι άλλες πηγές ασβεστίου όπως το τυρί -ιδιαίτερα η παρμεζάνα και η γραβιέρα-, το γιαούρτι, τα αμύγδαλα, το ταχίνι και κάποια λαχανικά όπως το σπανάκι.

Επίσης ένα καλό μέτρο πρόληψης της οστεοπόρωσης είναι η άσκηση.

Φυσικά όταν και αν τεθεί διάγνωση οστεοπόρωσης απαιτείται η κατάλληλη φαρμακευτική αντιμετώπιση.

Αγαπημένο