ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Γυροειδής Αλωπεκία: Αυτό είναι το νέο χάπι που αναγεννά 100% τα μαλλιά

Το χάπι που θα βοηθήσει στην ανάκαμψη των μαλλιών σου
15.06.2022
1
'
Γυροειδής Αλωπεκία: Αυτό είναι το νέο χάπι που αναγεννά 100% τα μαλλιά Γυροειδής Αλωπεκία

O Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε την Δευτέρα 13/06 το χάπι μπαρισιτινίμπη (baricitinib), που θα βοηθήσει στην γυροειδή αλωπεκία ενώ έχει ήδη θεραπευτική ένδειξη για άλλες δύο παθήσεις, τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και την ατοπική δερματίτιδα.

Η γυροειδής αλωπεκία (που μόνο στις ΗΠΑ αφορά περισσότερα από 300.000 άτομα) κάνει την μπαρισιτινίμπη, την πρώτη φαρμακευτική αγωγή σε μορφή δισκίων που αντιμετωπίζει το πρόβλημα της απώλειας τριχοφυΐας όχι μόνο στο κρανίο αλλά σε όλο το σώμα.

Η απόφαση έρχεται να καλύψει μια σημαντική ανεκπλήρωτη ανάγκη των ασθενών με σοβαρή γυροειδή αλωπεκία», ανέφερε η Kendall Marcus, Διευθύντρια του Τμήματος Δερματολογίας και Οδοντιατρικής στο Κέντρο Φαρμακευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης του FDA.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Ιωάννα Τούνη: Τι είναι η "γυροειδής αλωπεκία" από την οποία πάσχει;

Εικόνα
Γυροειδής Αλωπεκία: Αυτό είναι το νέο χάπι που αναγεννά 100% τα μαλλιά

 

Τα αποτελέσματα κλινικών μελετών

Οι συμμετέχοντες που έλαβαν μέρος σε κλινικές μελέτες ακολούθησαν δύο θεραπευτικές επιλογές: εικονικό σκεύασμα (placebo), 2 mg μπαρισιτινίμπη ή 4 mg μπαρισιτινίμπη σε καθημερινή βάση. Το πρωτεύον καταληκτικό σημείο και των δύο μελετών ήταν το ποσοστό των ασθενών που πετύχαν τουλάχιστον 80% κάλυψη της κεφαλής με τριχοφυΐα την 36η εβδομάδα.

Στην Trial AA-1 το 22% των 184 ασθενών που πήραν 2 mg μπαρισιτινίμπης και το 35% των 281 ασθενών που πήραν 4 mg μπαρισιτινίμπη πέτυχαν επαρκή κάλυψη του κρανίου με τριχοφυΐα, συγκριτικά με το 5% των 189 ασθενών που πήραν εικονικό φάρμακο. Στην Trial AA-2 το 17% των 156 ασθενών που πήραν 2 mg μπαρισιτινίμπη και το 32% των 234 ασθενών που πήραν 4 mg μπαρισιτινίμπη πέτυχαν επαρκή κάλυψη του κρανίου με τριχοφυΐα, συγκριτικά με το 3% των 156 ασθενών που πήραν placebo.

Ρίξε μια ματιά: Κάψιμο από τον ήλιο; 5 φυσικές λύσεις που θα καταπραΰνουν άμεσα τον πόνο

Αγαπημένο