ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Υποφέρεις από κράμπες περιόδου; Το ιχνοστοιχείο που θα σε βοηθήσει να τις καταπολεμήσεις

Έτσι θα απαλλαγείς από τις κράμπες περιόδου
10.06.2022
1
'
Βάλε ένα τέλος στις κράμπες περιόδου! Το ιχνοστοιχείο που θα σε βοηθήσει period

Ας θίξουμε λοιπόν για άλλη μια φορά ένα ζήτημα που μας απασχολεί και μας ταλαιπωρεί όλες... Η έμμηνος ρύση και τα συμπτώματα της! 

Ένα από τα χειρότερα συμπτώματα που μπορεί να επιφέρει η περίοδος είναι οι κράμπες! Είναι αυτές οι στιγμές που σε πιάνει ο γνωστός πόνος στο κάτω μέρος της κοιλιάς με αποτέλεσμα να κουλουριάζεσαι για αρκετή ώρα και να νιώθεις πίεση.

Είναι σχεδόν αυτονόητο ότι οι περισσότερες γυναίκες βιώνουν κάποιο δυσάρεστο συναίσθημα στη διάρκεια της περιόδου τους. Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι πάνω από το 43% έχει έντονο πόνο κατά την έμμηνο ρύση και ένα άλλο 41% ​​βιώνει πόνο κάποιους ή τους περισσότερους μήνες.

Εικόνα
Βάλε ένα τέλος στις κράμπες περιόδου! Το ιχνοστοιχείο που θα σε βοηθήσει

 

Δες ακόμη: Γυμναστική και περίοδος: Οι μύθοι που καταρρίπτονται και η καλύτερη άσκηση που θα σε βοηθήσει

Ενώ οι περισσότερες από εμάς με εμμηνορροϊκούς κύκλους έχουμε δοκιμάσει τρόπους για να διαχειριστούμε αυτές τις κράμπες, όπως μπουκάλια με ζεστό νερό, παρακεταμόλη, ήπιες στάσεις yoga, το να ζούμε με αυτές το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας μοιάζει ανίατο.

Τι θα έλεγες όμως να απαλλαχθείς μια και καλή από τις κράμπες περιόδου; Πως θα σου φαινόταν αν σου λέγαμε πως μέσα από την διατροφή σου μπορείς να καταπολεμήσεις τους αφόρητους πόνους;

Οι ειδικοί αναφέρουν πως το ιχνοστοιχείο του μαγνησίου θα σε κάνει να αποχαιρετήσεις τις κράμπες και τους πόνους περιόδου άμεσα! Η λύση λοιπόν για πιο εύκολες περιόδους, δίχως πόνο είναι το μαγνήσιο!

Εικόνα
period

Πως βοηθά το μαγνήσιο;

Το μαγνήσιο αποτελεί ένα άκρως απαραίτητο ιχνοστοιχείο που πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στη διατροφή μας διότι έχει πολλά οφέλη. Στη διατροφή μας μπορεί να επηρεάσει τη σύσπαση και τη χαλάρωση του μυός της μήτρας και μπορεί να αναστείλει τη σύνθεση των προσταγλανδινών που προκαλούν κράμπες.

Μία από τις πρώιμες μελέτες για το μαγνήσιο για τον πόνο περιόδου το 2007 διαπίστωσε ότι 250 mg του ιχνοστοιχείου την ημέρα μείωσαν τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, συμπεριλαμβανομένων των κράμπων, κατά περισσότερο από 35% σε τρεις αιμορραγίες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι βελτιώσεις μπορεί να μην οφείλονται στο ότι το μαγνήσιο είναι μαγικό, αλλά επειδή τεράστια ποσοστά του κοινού έχουν έλλειψη σε αυτό. Θεωρείται ότι μεταξύ 15-30% των ανθρώπων έχουν έλλειψη μαγνησίου και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δηλώνει ότι έως και το 75% των ανθρώπων στην Αμερική δεν πληρούν την ημερήσια πρόσληψη των 420 mg.

Είναι λογικό ότι η συμπλήρωση των επιπέδων του ιχνοστοιχείου που ελέγχει τις συσπάσεις σημαίνει ότι η μήτρα μπορεί να συστέλλεται πιο εύκολα και λιγότερο οδυνηρά.

Ίσως σε ενδιαφέρει ακόμη: 5 tips για να αποφύγετε το φούσκωμα της περιόδου

Σε περίπτωση έλλειψης του ιχνοστοιχείου του μαγνησίου , καλό θα ήταν να συμβουλευτείς το γιατρό σου για να σε ενημερώσει πως θα το καλύψεις. Η σωστή διατροφή είναι η πιο ασφαλής και εύκολή λύση γι’ αυτό προτίμησε τα φυλλώδη χόρτα (τα οποία περιέχουν επίσης σίδηρο, ένα μέταλλο που χάνεται όταν αιμορραγείς) και μαύρη σοκολάτα. 

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάς είναι ότι θα πρέπει να συνεχίσεις τα συμπληρώματα σε όλη τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου, όχι μόνο όταν έχεις πόνο.

Εικόνα
magnesium
Αγαπημένο