ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για την υποπαραλλαγή "Όμικρον";

Εντοπίστηκαν τα 2 πρώτα κρούσματα της "stealth Omicron" στην Ελλάδα!
25.01.2022
2
'
Μετάλλαξη_Όμικρον Istock

Δύο περιστατικά της υποπαραλλαγής "όμικρον" εντοπίστηκαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Οι ειδικοί εκφράζουν τους φόβους τους ότι ενδεχομένως να πρόκειται για μία ακόμη πιο μεταδοτική μετάλλαξη του κορονοϊού!

Τα δείγματα των ταξιδιωτών που διαγνώστηκαν με την υποπαραλλαγή όμικρον ή αλλιώς την ΒΑ.2 της όμικρον όπως ονομάστηκε, εστάλησαν άμεσα για ανάλυση στο ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Διαβάστε ακόμα: Self test: Τι σημαίνει τελικά η αχνή γραμμή στο αποτέλεσμα;

Τι είναι γνωστό για την ΒΑ.2 έως τώρα :

- Ονομάστηκε stealth Omicron, καθώς  περνά κάτω από τα ραντάρ ανίχνευσης διαγνωστικών εργαλείων όπως ακριβώς τα αεροσκάφη stealth

- Εγείρει φόβους ότι πρόκειται για μια ακόμη πιο μεταδοτική έκδοση της Omicron που θα μπορούσε να προκαλέσει μεγαλύτερα επιδημικά κύματα της COVID-19 παγκοσμίως.

- Η άνοδος του BA.2 στη Δανία και αλλού (όπως στο Ισραήλ, το Βέλγιο και την Ινδία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και στην Ελλάδα) υποδηλώνει ότι το BA.2 μπορεί να ξεπεράσει το BA.1.

- Οι ερευνητές σημειώνουν ότι το υποστέλεχος BA.2 της "όμικρον" μπορεί να έχει 28 μοναδικές μεταλλάξεις σε σύγκριση με το BA.1, ακόμη και όταν τα δύο αυτά στελέχη έχουν κοινές 32 μεταλλάξεις.

- Η υποπαραλλαγή αυτή, είναι ανιχνεύσιμη με μοριακό τεστ - PCR. Ανάλογα με το τεστ PCR που χρησιμοποιείται, ενδέχεται και να μη μοιάζει με το BA.1. Αλλά θα εξακολουθεί να δίνει ένα θετικό αποτέλεσμα. Αυτό είναι κάτι που υποστήριξε ο Κορνίλιους Ροεμερ μέσω Twitter, επιστήμονας από το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας της Ελβετίας

Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται σύντομα ανακοίνωση και ενημέρωση των πολιτών για το θέμα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα συμπτώματα που εμφανίζουν οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι

Αγαπημένο