ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τι είναι η «φούσκα» και γιατί λειτουργεί ως φρένο στην πανδημία

Πως να ελέγξεις την κύρια οδός μετάδοσης της COVID-19.
3
'

Η κύρια οδός μετάδοσης του ιού SARS-CoV-2 παραμένουν οι συνθήκες όπου συναντιόμαστε χωρίς χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Aυτό τονίστηκε μεταξύ άλλων στην πρόσφατη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνώμων Γκίκα Μαγιορκίνη,

oι τρόποι αντιμετώπισης της εξάπλωσης μέσω των κοινωνικών συναθροίσεων είναι κατ’ αρχήν, να συναντιόμαστε σε ανοιχτούς χώρους, όπου η μεταδοτικότητα ξέρουμε ότι είναι 10 φορές μικρότερη.

Επίσης, πολύ σημαντικό είναι  να συναντιόμαστε με τα ίδια άτομα κάθε φορά. Αυτό το οποίο το έχουμε πει τόσες  φορές, κατ’ επανάληψη, ότι είναι  η κοινωνική «φούσκα».

Γιατί όμως η «φούσκα» είναι  σημαντική και λειτουργεί ως φρένο στην εξάπλωση της επιδημίας; Ακόμη και αν συμβεί η μετάδοση εντός της «φούσκας», αυτό θα έχει ως συνέπεια η μετάδοση να σταματήσει στον περιορισμένο κοινωνικό μας κύκλο και να μη βρει «γέφυρα» να περάσει από το ένα νοικοκυριό στο άλλο.

Σύμφωνα με τον Καθηγητή, είναι  εξαιρετικά σημαντικό να εμποδίσουμε αυτές τις «γέφυρες» στην καθημερινότητά μας, τις «γέφυρες» μεταξύ νοικοκυριών και να περιορίσουμε το εύρος εξάπλωσης του ιού στην κοινότητα.

Αγαπημένο