ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τα 2 προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος που κάνει συχνά σeξ!

Οι λόγοι που δεν πρέπει να απέχεις από την σeξουαλική ζωή σου!
16.02.2023
1
'
Τα 2 προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος που κάνει συχνά σeξ! Photo/Istock

Είναι σίγουρο ότι το σeξ αποτελεί μια φυσική ανάγκη κάθε ανθρώπου που δεν πρέπει να παραμελείται, αφού είναι πιθανό να αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με μελέτη του 2015, όσοι είχαν σεξουαλική ζωή και επαφές τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, είχαν λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν από παθήσεις όπως, η υπέρταση και το κρυολόγημα, σε σύγκριση με εκείνους που κάνουν σeξ λιγότερο από μία φορά τον μήνα.

Μάθε επίσης: Ποια είναι τελικά η καλύτερη ώρα για σeξ;

Είναι γνωστό ότι η συχνή ερωτική επαφή μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθεί η ισορροπία των σεξουαλικών ορμονών. Επίσης μπορεί να αποτρέψει ακόμα και την οστεοπόρωση! Ωστόσο η έλλειψη σεξουαλικής δραστηριότητας αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών προβλημάτων υγείας.

Τα 2 προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος που κάνει συχνά σeξ:

1. Υπέρταση

Η ενεργή σεξουαλική ζωή βοηθάει ακόμα και στην αποφυγή πιθανής υπέρτασης. Σχετική έρευνα που γνωστοποίησε το επιστημονικό περιοδικό Biological Psychology, έδειξε ότι όσοι κάνουν σeξ τακτικά έχουν χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης. Αυτό συνδέεται με την μείωση του στρές που βοηθάει στην προστασία από την υψηλή αρτηριακή πίεση!

Όπως δηλώνουν άλλωστε και οι ειδικοί, όσοι άνθρωποι έχουν αυξημένο άγχος τείνουν να ακολουθούν έναν λιγότερο υγιεινό τρόπο ζωής.

Με αυτόν αυξάνουν τον κίνδυνο για υπέρταση και συνήθως επιλέγουν να τρώνε πολλά αλμυρά τρόφιμα. Η σεξουαλική επαφή ωστόσο, φαίνεται να ελαττώνει σημαντικά το στρες στον εγκέφαλο.

Εικόνα
https://bestofyou.gr/cat/psyhologia/sheseis/poia-einai-telika-i-kalyteri-ora-gia-sex

Διάβασε ακόμα: 10 σημάδια που δείχνουν ότι έχει τελειώσει η σχέση σας

2. Κρυολόγημα

Η συχνή επαφή βοηθάει στην αποφυγή κρυολογήματος και γρίπης! Αυτό οφείλεται στο ότι ο οργασμός ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα που με τη σειρά του προστατεύει από ιούς, βακτήρια και παράσιτα.

Μελέτη επιστημόνων πήρε δείγματα σάλιου από ανθρώπους που έκαναν σεξ 1-2 φορές την εβδομάδα. Σε αυτά εντόπισαν υψηλή συγκέντρωση του αντισώματος ανοσοσφαιρίνη-Α, το οποίο βοηθάει στην καταπολέμηση των ιών.

Τέλος τα δείγματα αυτά συμπεριλάμβαναν 30% περισσότερη ανοσοσφαιρίνη-Α σε σύγκριση με όσους έκανα σeξ λιγότερο από 1-2 φορές την εβδομάδα!

Εικόνα
Αυτά είναι τα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκληθούν από την έλλειψη του σeξ!

Φωτογραφικά πρακτορεία: iStock

Αγαπημένο