ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Προσοχή! Δείτε όλα όσα αλλάζουν με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, μάσκες και rapid test μετά το Πάσχα

Όλα όσα θα ισχύουν για την άρση των μέτρων και τις αλλαγές μετά το Πάσχα
12.04.2022
1
'
Προσοχή! Δείτε όλα όσα αλλάζουν με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, μάσκες και rapid test μετά το Πάσχα covid_19

Χαρμόσυνα είναι τα νέα για την εξέλιξη της πανδημίας μετά την εορταστική περίοδο του Πάσχα σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας.

Ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας 11 Μαίου πως όντως πρόκειται να δούμε μια νέα φάση της χαλάρωσης των μέτρων για τον κορονοϊό, όπως έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση.

Θέμα συζήτησης θα αποτελέσει τις επόμενες μέρες για το τι θα αλλάξει από τις αρχές Μαίου σχετικά με τα μέτρα προστασίας αλλά και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Δείτε εδώ : Πάσχα 2022: Πότε κλείνουν τα σχολεία;

Εικόνα
covid19

 

Τι θα συμβεί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού;

Συγκεκριμένα ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στο θέμα των πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του Covid-19 και επισήμανε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο της πρόσβασης στους χώρους και χωρίς πιστοποιητικό, με κάποιους άλλους όρους.

Μάσκα προστασίας 

Τι θα συμβεί τελικά με την χρήση μάσκας; Ο Υπουργός Υγείας φάνηκε να είναι αρκετά επιφυλακτικός με το συγκεκριμένο μέτρο και τόνισε πως ότι είναι ένας σχετικά ήπιος περιορισμός που έχει να κάνει με εσωτερικούς χώρους ή όπου υπάρχει συνωστισμός. 

Πρόστιμα 

Για τα άτομα άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι με νομοθεσία έχει δοθεί η δυνατότητα αναστολής του προστίμου, γεγονός που θα γίνει εντός της εβδομάδας. Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Θάνου Πλεύρη από 15 Απριλίου και μετά δε θα υπάρχει πρόστιμο και θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο αλλά και για όποιον εμβολιάζεται να σβήνεται το πρόστιμο.

Ίσως σε ενδιαφέρει : Πάσχα 2022: Αλλάζει το εορταστικό ωράριο - Πότε και πως θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Τι θα ισχύει για τις διακοπές του Πάσχα;

«Στο Πάσχα πηγαίνουμε με τους κανόνες που ξέρουμε τώρα και οι οποίοι είναι αρκετά πιο ήπιοι σε σχέση με πριν από έναν χρόνο» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Πλεύρη. Τα μέτρα που θα ισχύουν δεν θα απέχουν και πολύ από αυτό που ζούμε σήμερα.  

«Δεν απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις, δεν μπαίνουμε σε περιορισμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Εικόνα
easter

 

Τέλος, να αναφερθεί πως ο Θάνος Πλεύρης ξεκαθάρισε πως σε κάθε περίπτωση μιλάμε για αναστολή των μέτρων και πλήρη επανεξέταση τους τον Σεπτέμβριο.

Δες εδώ όσα δήλωσε ο Θάνος Πλέυρης: 

 

Αγαπημένο