ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πότε οι άνθρωποι ερωτεύτηκαν τους υδατάνθρακες;

Η έρευνα που αποδεικνύει ότι ο έρωτας ξεκίνησε από την εποχή των πρωτόγονων!
3
'
υδατάνθρακες στην καθημερινότητά μας istock

Οι υδατάνθρακες αποτελούν σημαντικό «συστατικό» της καθημερινότητάς μας. Αναρωτήθηκες ποτέ όμως πως ξεκίνησε αυτή η αγάπη των ανθρώπων για αυτούς; Σύμφωνα με μελέτες, τελικά φαίνεται πως αυτός ο έρωτας κρατάει χρόνια…

Ο αγάπη των προγονών μας για τους υδατάνθρακες ξεκινάει πολύ πιο παλιά από όσο νομίζαμε. Επιπλέον  μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι αυτές οι αμυλούχες τροφές μπορεί στην πραγματικότητα να έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Διάβασε επίσης: Αν κόψω τους υδατάνθρακες, θα αδυνατίσω; -Τι τελικά ισχύει;

Τι έδειξαν τελικά οι έρευνες για την σχέση μας με τους υδατάνθρακες;

Μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, διαπίστωσε ότι οι Νεάντερταλ και οι πρωτόγονοι άνθρωποι γενικότερα κατανάλωναν αμυλούχες τροφές, ήδη, πριν από 100.000 χρόνια. "Πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια πραγματικά ενστικτώδη συμπεριφορά που μπορεί να ήταν μέρος της διαδικασίας που βοήθησε , στην ανάπτυξη του ανθρώπινου εγκεφάλου", δήλωσε η ερευνήτρια Christina Warinner, από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. "Είναι απόδειξη του συστατικού  που οι πρώτοι άνθρωποι μπόρεσαν να καταναλώσουν με τη μορφή ριζών, αμυλούχων λαχανικών και σπόρων."

Εικόνα
μελέτες για την σχέση μας με τους υδατάνθρακες
istock

 

Οι επιστήμονες ανέλυσαν τα απολιθώματα από τα δόντια των Νεάντερταλ, στη συνέχεια τα συνέκριναν με τα αντίστοιχα από τους  χιμπατζήδες και τους γορίλες, και διαπιστώθηκε στοματικά υπήρχαν πάνω σε αυτά βακτήρια που είναι ειδικά προσαρμοσμένα για να διαλύσουν το άμυλο.

Κάτι που σημαίνει πως εκείνη την περίοδο το άμυλο ήταν μέρος της κανονικής καθημερινής διατροφής των ανθρώπων.

Ποιος θα το φανταζόταν τελικά πως ο έρωτάς μας με τους υδατάνθρακες ξεκίνησε από τα προϊστορικά χρόνια και συντέλεσε στην ανάπτυξη του εγκεφάλου; Ένα είναι σίγουρο, η αγάπη για τους υδατάνθρακες είναι μια πολύ παλιά ιστορία που φαίνεται ότι συμβαδίζει με την εξέλιξή μας και προφανώς έχει αφήσει το αποτύπωμά της στη διατροφή μας. 

Διάβασε ακόμα: Οι δίαιτες DNA είναι οι δίαιτες του μέλλοντος.

Αγαπημένο