ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πόσο αξιόπιστα είναι τα rapid/self tests στην ανίχνευση της Όμικρον;

Τι αναφέρουν οι ειδικοί;
03.01.2022
3
'
Όμικρον και self-rapid tests istock

Πόσο αξιόπιστα είναι τα rapid και τα self tests τελικά, στην ανίχνευση της Όμικρον; Σύντομη απάντηση "αρκετά", αλλά οι υγειονομικοί των ΗΠΑ λένε ότι τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι μπορεί να είναι λιγότερο ευαίσθητα στο να την ανιχνεύσουν αμέσως.

"Η ουσία είναι ότι τα τεστ εξακολουθούν να ανιχνεύουν τον COVID-19 είτε είναι Δέλτα, είτε Άλφα, είτε Όμικρον", λέει η Δρ. Έμιλι Βολκ, πρόεδρος του Κολλεγίου Αμερικανών Παθολόγων. 

Εάν έχετε εκτεθεί σε ένα άτομο που βγήκε θετικό αλλά δεν έχετε συμπτώματα, ένα rapid test πέντε ημέρες αργότερα, μπορεί να δώσει μια καλή ένδειξη για το εάν έχετε προσβληθεί από τον ιό. Μπορεί επίσης να βοηθήσει και να δώσει απάντηση, αν δεν είστε σίγουροι για το εάν η καταρροή ή ο πονόλαιμος σας είναι COVID-19.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης: Μετάλλαξη Όμικρον - Τι γνωρίζουμε σήμερα για το νέο στέλεχος

Πότε πρέπει να κάνετε PCR

Εάν αισθάνεστε άρρωστος αφού βγείτε σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, ή σε μια περιοχή με υψηλά ποσοστά μόλυνσης, για παράδειγμα, θα πρέπει σε περίπτωση που δείτε αρνητικό αποτέλεσμα από self test, να μπείτε σε σκέψεις και να κάνετε ένα PCR test, καθώς αυτές οι δοκιμές είναι πιο ακριβείς. Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, και ανέφερε ότι τα μοριακά τεστ έχουν απόλυτη αξιοπιστία, ενώ τα self test και τα rapid tests έχουν λίγο μικρότερη αξιοπιστία στη μετάλλαξη Όμικρον, "Το rapid test είναι λίγο λιγότερο αξιόπιστο, έχει αξιοπιστία, αλλά δεν έχει 80% αξιοπιστία, λίγο λιγότερο στην Όμικρον".

Για το self test παρατήρησε ότι έχει αξιοπιστία όσο και το rapid test, ενώ τόνισε πως αν η διαδικασία γίνει σωστά, εξίσου σωστά θα είναι και τα αποτελέσματα. 

Δείτε και αυτό: Κορονοϊος - Η τρίτη δόση πόσο αυξάνει τα αντισώματα;

Αγαπημένο