ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Παγκόσμια Ημέρα ALZHEIMER 2021: Εκδήλωση για την ενίσχυση του έργου της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών

Mια νύχτα στο Βυζαντινό Μουσείο για την ενίσχυση του έργου της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών.
21.09.2021
2
'

Σύμφωνα µε πρόσφατα στατιστικά στοιχεία στη χώρα μας 160.000 άτομα πάσχουν από άνοια και 280.000 άτομα από ήπια νοητική διαταραχή. Συνολικά ο πληθυσμός των ανθρώπων με ήπια ή σοβαρά νοητικά προβλήματα πλησιάζει το μισό εκατομμύριο. Αν συνυπολογίσουμε ότι για κάθε ασθενή με άνοια επηρεάζεται σημαντικά η ζωή 2-3 φροντιστών- μελών της οικογένειας, αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται μια πάθηση που αφορά άμεσα σε 1 εκατομμύριο Έλληνες πολίτες.

Στο πλαίσιο της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Αλτσχάιμερ, την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 7.30μ.μ., η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών διοργανώνει μια εκδήλωση στον κήπο του Βυζαντινού Μουσείου για την ενίσχυση του έργου της. Στην εκδήλωση θα προβληθεί η οσκαρική ταινία  «Ο Πατέρας» με τον Άντονι Χόπκινς στο ρόλο ενός ατόμου με άνοια.

Εικόνα
Αλτσχάιμερ εκστρατεία ευαισθητοποίησης

 

Η πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια, Δρ. Παρασκευή Σακκά, θα κάνει μια σύντομη αναφορά στο πολυδιάστατο ζήτημα της άνοιας στην Ελλάδα και Παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει και μια σύντομη παρουσίαση του συλλογικού τόμου: «Όταν η λογική κυνηγάει τη μνήμη: Η πολυδιάστατη απειλή της νόσου Αλτσχάιμερ στον 21ο αιώνα», που κυκλοφορεί από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, υπό την επιστημονική επιμέλεια των Γιάννη Σωτηρόπουλου και Χριστίνας Δάλλα.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της και θα απευθύνει χαιρετισμό η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Χαιρετισμό θα απευθύνει και η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει δεξίωση.

Όλα έσοδα από την συμμετοχή στην εκδήλωση θα διατεθούν στην ενίσχυση του έργου της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-7013271.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών στην ιστοσελίδα www.alzheimerathens.gr

Αγαπημένο