ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Όμικρον: Το test που ανιχνεύει την μετάλλαξη σε 30 λεπτά

Πότε θα είναι διαθέσιμο;
26.01.2022
Istock

Χιλιάδες είναι καθημερινά τα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας, ενώ η νέα μετάλλαξη Όμικρον σαρώνει μικρούς και μεγάλους.

Ωστόσο είναι αρκετά δύσκολο να καταλάβει κάποιος αν έχει κολλήσει την Όμικρον, αφού η μετάλλαξη ανιχνεύεται μόνο από τα μοριακά test και όχι από τα rapid και τα self test.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον ανέπτυξαν ένα νέο διαγνωστικό τεστ για τη λοίμωξη Covid-19 που συνδυάζει την ταχύτητα των self και rapid test με την ακρίβεια των PCR (μοριακών) test.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για την υποπαραλλαγή "Όμικρον";

Το Harmony COVID-19 test, όπως το PCR ανιχνεύει γενετικό υλικό του κορονοϊού αλλά εν αντιθέσει με τον χρόνο (έως και 24 ώρες) που απαιτείται για την έκδοση του αποτελέσματος, το νέο διαγνωστικό test δεν χρειάζεται περισσότερα από 30 λεπτά και μάλιστα με υψηλή ακρίβεια.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό, το test Harmony έχει ποσοστό ακριβείας 97% καθώς ανιχνεύει τρεις διαφορετικές περιοχές του γονιδιώματος του κορονοϊού. Κι αν ένα νέο στέλεχος του κορονοϊού έχει πολλές μεταλλάξεις σε μια περιοχή, το νέο διαγνωστικό test εξακολουθεί να είναι αποτελεσματικό στις άλλες δύο. Μπορεί, για παράδειγμα, να ανιχνεύσει την Omicron που έχει δεκάδες μεταλλάξεις στην περιοχή του γονιδιώματος που κωδικοποιεί την πρωτεΐνη ακίδα S.

Μάλιστα ο Αμερικανός ερευνητής ελπίζει το νέο test να διατεθεί άμεσα σε υγειονομικές δομές και έπειτα, σε σχολεία, χώρους εργασίας και φυσικά κατ’ οίκον.

Διαβάστε επίσης: Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα συμπτώματα που εμφανίζουν οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι

Αγαπημένο