ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Οι περιοχές στο βαθύ κόκκινο

Σε ποια περιοχή η ανίχνευση της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του ιού προκαλεί έντονο προβληματισμό.
3
'
corona virus shutterstock

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, «βαθύ κόκκινο», εντάσσεται από σήμερα και μέχρι και τη Δευτέρα 1η Μαρτίου ο Δήμος Καλυμνίων, όπου συνεχίζεται να παρατηρείται αύξηση του επιδημιολογικό φορτίου, καθώς και μεγάλη διασπορά του ιού εντός της κοινότητας. Να σημειωθεί ότι η Κάλυμνος είχε 72 ενεργά κρούσματα στις 13 Φεβρουαρίου που ξεκίνησε η ισχύς των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και αυτή τη στιγμή έχει 79, με περεταίρω αυξητικές τάσεις.

Στο επίπεδο αυτό «βαθύ κόκκινο» εντάσσεται και ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, όπου η ανίχνευση της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του ιού προκαλεί έντονο προβληματισμό στην Επιτροπή των Επιδημιολόγων.

Να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό, και πιο συγκεκριμένα τα 2/3 των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με μετάλλαξη Νοτίου Αφρικής, έχουν βρεθεί ή έχει φανεί από την ιχνηλάτηση ότι σχετίζονται με συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου αυτού και δη με τη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου.

Συνίσταται στους κατοίκους της περιοχής να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, να τηρούν αυστηρά, πιστά, κατά γράμμα τα μέτρα, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά της συγκεκριμένης εξαιρετικά επικίνδυνης μετάλλαξης.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν επίσης οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Εύβοιας, πλην της Σκύρου, ο Δήμος Μυκόνου, καθώς και η Περιφέρεια Αττικής όπου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τα μέτρα που έχουν ληφθεί ισχύουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Αγαπημένο