ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Νέα εφεύρεση σοκ! Μάσκα προσώπου που ανιχνεύει τον κορονοϊό και τον ιό της γρίπης μέσα σε δέκα λεπτά

Η νέα καινοτόμος εφεύρεση ενάντια στον κορονοϊό!
2
'
Νέα εφεύρεση σοκ! Μάσκα προσώπου που ανιχνεύει τον κορονοϊό και τον ιό της γρίπης μέσα σε δέκα λεπτά Μάσκα_Προσώπου

Η Κίνα είναι γνωστή για τις καινοτόμες εφευρέσεις και τις σύγχρονες μεθόδους που χρησιμοποιεί στον τομέα της υγείας και της επιστήμης. Αυτή τη φορά ωστόσο, πρόκειται για μια εξαιρετικά επαναστατική ανακάλυψη που μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, επιστήμονες στην Κίνα έφτιαξαν μια μάσκα που μπορεί να ανιχνεύσει στον αέρα κοινούς αναπνευστικούς ιούς, όπως τον κορονοϊό (SARS-CoV-2) και τον ιό της γρίπης (H5N1 και Η1Ν1).

Η ευαίσθητη μάσκα συνδέεται με το κινητό τηλέφωνο και μπορεί άμεσα να προειδοποιήσει τον κάτοχό του για τους παθογόνους μικροοργανισμούς που υπάρχουν τριγύρω.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Γιν Φανγκ του Πανεπιστημίου Τονγκτζί της Σαγκάης, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για νέα υλικά «Matter».

Δείτε επίσης: Περίοδος: Ασυνήθιστα συμπτώματα που θα πρέπει να προσέξετε

Η μάσκα διαθέτει ένα μικρό ειδικό αισθητήρα με συνθετικό μόριο που «πιάνει» στον αέρα τις μοναδικές πρωτεΐνες ενός παθογόνου ιού, ακόμη και σε ανεπαίσθητες ποσότητες, πολύ μικρότερες από εκείνες που περιέχονται σε ένα βήχα ή ένα φτάρνισμα.

Όταν ο αισθητήρας ανιχνεύει τον ιό, ένα τρανζίστορ στη μάσκα ενισχύει το σήμα και στέλνει τη σχετική προειδοποίηση στο κινητό τηλέφωνο του ανθρώπου που φοράει τη μάσκα. Μάλιστα, όπως δήλωσαν οι ερευνητές, η ευαίσθητη μάσκα χρειάζεται μόνο δέκα λεπτά για να καταφέρει να ανιχνεύσει τον ιό.

«Η μάσκα μας δουλεύει πραγματικά καλά σε χώρους με κακό αερισμό, όπως οι ανελκυστήρες ή τα κλειστά δωμάτια, όπου ο κίνδυνος μόλυνσης είναι υψηλός», δήλωσε ο Φανγκ.

Ενώ, επίσης εξήγησε ότι αν μελλοντικά εμφανιστεί κάποιος νέος αναπνευστικός ιός, ο αισθητήρας μπορεί εύκολα να τροποποιηθεί, ώστε να μπορεί να ανιχνεύει και τον καινούργιο ιό.

Μάθετε ακόμα: Εγκρίθηκε το πρώτο εισπνεόμενο εμβόλιο κατά της COVID-19

Αγαπημένο