ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Το μυαλό του διαβητικού παιδιού διαφέρει

Μικρές, αλλά σημαντικές, διαφορές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος των παιδιών με διαβήτη διαπίστωσε έρευνα που διεξήχθη στο Stanford University School of Medicine.
2
'
παιδικος διαβήτης

H συγκεκριμένη έρευνα είναι η πρώτη που ασχολήθηκε με το πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος των παιδιών με διαβήτη κατά τη διάρκεια ενός γνωστικού τεστ. Διαπιστώθηκε ότι παρόλο που τα παιδιά με διαβήτη είχαν την ίδια γνωστική απόδοση με τα υπόλοιπα παιδιά, ο εγκέφαλός τους παρουσίαζε διαφορετικό τρόπο λειτουργίας από τον φυσιολογικό, πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι ο διαβητικός εγκέφαλος κατά τη διάρκεια ενός γνωστικού τεστ… ζορίζεται. Οι διαφορές μάλιστα ήταν πιο έντονες στα παιδιά που ήταν λιγότερο καλά ρυθμισμένα στα επίπεδα σακχάρου.

Ο επικεφαλής της έρευνας Allan Reiss, Καθηγητής Ψυχιατρικής, εξηγεί ότι η έρευνα αποτελεί μια ένδειξη ότι τα παιδιά με διαβήτη μπορεί να έχουν σε κάποιο βαθμό μαθησιακές και συμπεριφορικές δυσκολίες που σχετίζονται με την νόσο.

Μια επόμενη έρευνα για το αν οι αντλίες ινσουλίνης εξασφαλίζουν καλύτερη διαύγεια στο παιδί με διαβήτη -λόγω του ότι εξασφαλίζουν πιο σταθερή ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα- αναμένεται στο προσεχώς μέλλον.

Αγαπημένο